Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

İnegöl’de 3. Uluslararası Küçükbaş Hayvancılık Festivali coşkuyla tamamlandı

İnegöl’de 3. Uluslararası Küçükbaş Hayvancılık Festivali coşkuyla tamamlandı


İnegöl’de 3. Uluslararası Küçükbaş Hayvancılık Festivali tamamlandı

İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Küçükbaş Hayvancılık Festivali, 3 gün boyunca 40 bin ziyaretçiyi ağırladı. Festival kapsamında düzenlenen Damızlık Koç Yarışması ve Büyük Süs Tavukları Mezatı renkli görüntülere sahne olurken, küçükbaş hayvancılık sektörünün kalbi İnegöl’de attı.

29 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Alanyurt Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen festivale, yurt içi ve yurt dışından 140 yetiştirici çiftlik, 30 katılımcı firma ve 10 resmi kurum ve kuruluş katıldı. Festivalde, İnegöl Kıvırcığı başta olmak üzere farklı ırklardan küçükbaş hayvanlar sergilendi.

Festivalin ilk günü düzenlenen seminerler ve çeşitli yarışmalarla başladı. İkinci gününde ise Damızlık Koç Yarışması yapıldı. 10 ayrı kategoride yapılan yarışmada, İnegöl Kıvırcığı, İle De France, Romanov, Suffolk, Merinos, Karakaş, Merinos x İle De France, Suffolk x Romanov, Romanov x İle De France ve Karakaş x Romanov ırklarından koçlar yarıştı. Büyük heyecana sahne olan yarışmada, jüri değerlendirmesi sonucuna göre her kategoride 1, 2 ve 3’üncülük kazanan koçlar belirlendi.

Festivalin üçüncü gününde ise Ulusal Yerli Tavuk Irkları Gösterisi ve Büyük Süs Tavukları Mezatı yapıldı. Süs tavukları, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

Festivalin ardından açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “3 günlük uluslararası festival boyunca İnegöl’ümüz ve Küçükbaş Hayvancılık Festivalimiz adeta ziyaretçi akınına uğradı. Toplamda yaklaşık 40 bin dolayında ziyaretçinin festivali ziyaret ettiği organizasyondaki arkadaşlarımız tarafından ifade edildi. Ayrıca festivale 30 katılımcı firma, 140 yetiştirici çiftlik ve 10 resmi kurum ve kuruluş stant kurarak katılım gösterdi. Festivalin her geçen yıl büyüyerek ve gelişerek, üzerine koyarak yoluna devam ettiğini görmek bizleri de mutlu ediyor. Özellikle yurt dışından farklı ırkların da tanıtılması, üreticilerimizin ufkunu genişletti. Aynı şekilde kıvırcık koyunumuz da yurt içi ve yurt dışından gelen üreticilere tanıtılmış oldu. Burada asıl amacımız İnegöl kıvırcığının üretimini arttıracak adımlar, yaygınlaşması” dedi.