Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

İş Sağlığı ve Güvenliğini çocuklar resmetti

Çocukların Dünyasında İş Sağlığı ve Güvenliği İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Resim Yarışması’nın ödül töreni Teyyare Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

İş Sağlığı ve Güvenliğini çocuklar resmetti
A+
A-

TAHA TÜTÜNCÜ

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen Çocukların Dünyasında İş Sağlığı ve Güvenliği İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Resim Yarışması’nın ödül töreni Teyyare Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 325 resimin katıldığı yarışmada 47 resim sergilenmeye hak kazandı. 

Ödül törenine Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Bursa Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Küçük, Atış Yapı Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Kahraman ve ilkokul çocukları katılım sağladı.

İş sağlığı güvenliğine her zaman önem verdiklerini belirten Atış Yapı Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Kahraman, “Bu resim yarışması gerçekten çok anlamlı. Çocuklarımıza iş güvenliğini aşılamak bizim boynumuzun borcu. Ödül töreninde başarı elde eden çocukları tebrik ederim. 

Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Küçük, “İl milli eğitim müdürlüğü olarak bizlerde ülkemizin genelinde okullarımızın iş üretilen her yerinde iş güvenliği konusunda eğitimlerin yapılması, iş güvenliği bilincinin oluşması için çocuklarıma bunu aşılamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda bir resim yarışması düzenledik. Çocukların iş güvenliği alanında gözlemlerini göreceğimiz bir yarışma oldu. Bugün de bu güzel resimleri ödüllendirmek için buradayız. Arkasındaki eli görmeyen yazıyı kalem yazdı sanır. Bu öğrencilerimizin başarıyı yakalamasında katkı sağlayan öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum.” 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, “Hayatın her aşamasında olduğu gibi iş sağlığı ve güvenliği hayatın her alanını etkiliyor. Çalışanların güvenli bir ortamda çalışması için önemli bir konu teşkil ediyor. İnsanların küçük yaştan itibaren güvenlik kültürünü içselleştirmeli gerekmektedir. Küçük yaşlarda kazanılan güvenlik kültürü ileri yaşlarda iş güvenliği kültürüne temel hazırlamalıdır.  Belediyeler çocuklara iş güvenliği ve sağlığı eğitimi vermeleri gerekmektedir. Bugün de bu anlardan birine şahitlik ediyoruz. Küçük yaştan itibaren bunları öğrenip büyümesi, şehir ve ülkenin büyümesi hakkında büyük bir kazanç sağlayacaktır. Çalışma hayatında olan anne ve babalara çocuklar vasıtasıyla ulaşarak, ailenin konuşma konusu haline getirmemiz gerekmektedir. İş güvenliğinin bu kadar önemli olduğu bir dönemde emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından ilkokul çocuklarına ödülleri takdim edildi.