Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Işıkhan: “Asgari ücrete tek zam yapılacak”

Işıkhan: “Asgari ücrete tek zam yapılacak”
A+
A-

Asgari ücretin 1 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olacak yeni tutarının belirlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işveren ve işçi temsilcilerinin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2 Ağustos’ta toplanacak. Komisyonun, 15 Ağustos’a kadar asgari ücreti belirlemesi bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Asgari ücret zammı için görüşmelerin 2 Ağustos’ta başlayacağını belirten Işıkhan, “Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız. Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor.” dedi.

Işıkhan, asgari ücret için tek zam olacağına yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine, “Tek zam olacak, çünkü yönetmeliğimizde de öyle, Asgari Ücret Yönetmeliğimizde yılda bir kere. Çok zorunlu koşullarda, deprem gibi… Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile asgari ücrete ikinci zammı yaptık.” ifadelerini kullandı.

Işıkhan, asgari ücretin alım gücü kaybına uğramaması için yapılması gereken zam oranıyla ilgili bir soru üzerine, “Çalışmalarımızı bitirdiğimizde nihai sonuca ulaşacağız inşallah, sizinle de paylaşacağız.” yanıtını verdi.

Işıkhan, işveren desteğiyle ilgili bir çalışma olup olmadığına yönelik soru üzerine de, “Bu konuların hepsini değerlendireceğiz.” dedi.

Asgari ücret zammı, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir konu. Yeni asgari ücretin, enflasyon karşısında çalışanların alım gücünü koruması bekleniyor.