DOLAR
32,1855
EURO
34,9608
ALTIN
2.506,03
BIST
10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
29°C
Bursa
29°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

İsrail-Hamas Savaşı Türkiye’yi Tehdit Ediyor

İsrail-Hamas Savaşı Türkiye’yi Tehdit Ediyor
A+
A-

İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez, İsrail-Hamas savaşının Türkiye için de ciddi güvenlik riskleri oluşturduğunu söyledi. Çömez, Türkiye’deki milyonlarca mültecinin hangi gruba mensup olduğunun bilinmediğini belirterek, “Türkiye saatli bomba ihbarı barındıran bir ülke haline geldi” dedi.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Samimi Haber’de gazeteci Canan Kaya’nın sorularını yanıtladı. Gündemdeki konuları değerlendiren Çömez, İsrail-Hamas savaşına ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çömez, parti olarak savaşın her türlüsünü lanetlediklerini belirterek, “İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılar bir katliamdır. İsrail’in şu anda yaptığı şey insan haklarına ve savaş hukukuna aykırıdır. Bunu ancak terörizmle açıklayabiliriz” dedi.

Çömez, İsrail’in savaş suçu işlediğini ifade ederek, “İsrail’in şu andaki planı, Gazze’nin kuzeyindeki alanı boşaltmak ve burada yer altında tünellerinde saklanan Hamas üyeleriyle mücadele etmek. Ve tabii ki etnik temizlik yaparak bu bölgeyi ele geçirmek” diye konuştu.

“Türkiye saatli bomba ihbarı barındıran bir ülke haline geldi”

Gazeteci Canan Kaya, canlı yayın sırasında Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve HÜDA PAR ortaklığında düzenlenen mitingi hatırlatarak Çömez’e “Türkiye kendi Hamas’ını mı yaratıyor?” sorusunu yöneltti.

Çömez ise kendisine yöneltilen bu soruya şu ifadelerle yanıt verdi:

“Türkiye’de milyonlarca mülteci var. Bunların hangi gruba mensup olduğunu bilmiyoruz. AKP rejimi bu sürece Türkiye’nin güvenliği perspektifinden değil, ensar ve muhacir perspektifinden baktı. Şu anda Türkiye saatli bomba ihbarı barındıran bir ülke haline geldi, yarın neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz.”

Çömez, Türkiye’nin sınır güvenliğinin sağlanamaması nedeniyle bu gibi risklerin ortaya çıktığını belirterek, “AKP rejimi, kendi ideolojik saplantıları nedeniyle Türkiye’yi büyük bir güvenlik riski altına soktu” dedi.

Çömez, sözlerini şöyle tamamladı:

“İsrail-Hamas savaşı Türkiye için de ciddi güvenlik riskleri oluşturuyor. Bu savaşın bir an önce sona ermesi ve Türkiye’nin güvenliğinin sağlanması gerekiyor.”