Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
22°C
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
18°C

İznik Belediyesinden Sokak Hayvanlarına Tam Destek

İznik Belediyesinden Sokak Hayvanlarına Tam Destek
A+
A-

İznik Belediyesi Sokak Hayvanları İçin Tam Teşekküllü Hizmet Vermeye Başladı

İznik Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanları için tam teşekküllü bir rehabilitasyon merkezi kurdu. Merkezde, yaralı, hasta veya tehlike arz eden hayvanların rehabilitasyonu, tedavisi, sahiplendirme ve yeniden doğaya salınması gibi hizmetler veriliyor.

Merkez, modern tesisi, veteriner hekim ve teknik kadrosuyla röntgen, ameliyathane, kan tahlili, yemleme ve barınma bölgelerinden oluşuyor. Ayrıca hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlar buradan sahiplenme yapabiliyor.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, merkez hakkında yaptığı açıklamada, “İlçemizde böyle bir merkez yıllardır büyük bir eksiklikti. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çalışmalarına başladığımız rehabilitasyon merkezimizi en ince ayrıntılarına kadar planladık. Tam teşekküllü bir merkezde olması gereken teknik ekipman, veteriner hekim ve teknik personelimizi buraya sağladık” dedi.

Usta, merkezde verilen hizmetler hakkında da bilgi vererek, “Tedavi edilen hayvanları tamamen iyileşinceye kadar merkezimizde misafir ediyor ardından ya doğal ortamlarına bırakıyor ya da sahiplendiriyoruz. Personellerimiz mobil araçlarımızla sokaklarda kısırlaştırma yaşına gelmiş hayvanlarımızı alıp merkeze getirerek işaretlemesini yapıp çip takıyor. Daha sonra kuduz aşısı, iç ve dış parazit tedavileri yapılarak buradaki bakımı bittikten sonra geldiği bölgeye geri götürülüyor” diye konuştu.

Başkan Usta, hayvan sahiplenmenin ciddi bir sorumluluk gerektiğine de işaret ederek, hayvan severlerden bu konuya hassasiyet göstermelerini istedi.

default