DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

İsrail’in bombardımanına Bursa’dan tepki: “Biz tek milletiz”

İsrail’in bombardımanına Bursa’dan tepki: “Biz tek milletiz”
A+
A-

İsrail’in 60 gündür sürdürdüğü Gazze bombardımanı, dünyanın dört bir yanındaki Filistinlileri derinden sarstı. Bursa’da yaşayan Filistinli çocuklar da, kilometrelerce öteden yaşanan acıları gözyaşı ve endişeyle takip ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gazze’deki gelişmeleri yakından takip ederek, Filistinli ailelere ve çocuklara destek oluyor. Başkan Aktaş’ı makamında ziyaret eden Filistinli çocuklar, Başkan Aktaş’a teşekkür ederek, yaşadıkları duyguları paylaştı.

Başkan Aktaş, çocuklarla sohbet ederek, hayallerini ve özlemlerini sordu. Çocuklara çeşitli hediyeler veren Başkan Aktaş, “Bursa’yı sevdiğinizi, Filistin’i özlediğinizi biliyoruz. Zulüm görenler için dua ettiğinizi de biliyoruz. Cenabı Allah, İsrail’i kahreylesin. Onlar kendi kanlarından boğulacak inşallah. Filistin’in daha güçlü olması için sizin de güçlü olmanız gerekiyor. Aileniz, kendiniz, çevreniz, Filistin için, Gazze için, Türkiye için büyük insanlar olmalısınız. Muhakkak okumalısınız, eğitimli olmalısınız” dedi.

Ziyaretin sonunda Filistinli çocuklar, Başkan Aktaş’a Türkiye ve Filistin bayraklarının yer aldığı ve “Çünkü biz tek milletiz. Ve her zaman Filistin’in yanında olduğunuz için sizlere teşekkür ediyoruz. Sayın Başkan Alinur Aktaş” yazılı tablo hediye etti.