DOLAR
32,1871
EURO
34,9637
ALTIN
2.504,53
BIST
10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
29°C
Bursa
29°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’ndan net mesaj

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’ndan net mesaj
A+
A-

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, partisinin 17 ilçede gerçekleştirdiği kongre maratonu Türkiye siyaseti adına önemli bir adım olarak yorumladı. Hiçbir şikayet, iptal ya da usulsüzlük söz konusu olmadan ilçe kongrelerinin tamamlandığını vurgulayan Türkoğlu ‘’Bizde 400 delege için bin 200 tane insan gelip oy kullandı. Aslında ülke genelindeki siyasi değişimin işaret fişeği Bursa’da atıldı. Bizim delege seçimlerimizde bu fişek ateşlendi, insanlar demokrasiye sahip çıktı.’’ dedi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, 2022 yılının partisi ve Türk siyaseti açısından nasıl geçtiğini değerlendirdiği konuşmasında demokrasinin önemine vurgu yaptı. Partisinin delege seçiminde uzun süren oy verme işleminin Türk siyaseti açısından umut içerdiğini belirten Türkoğlu ‘’Demokrasiden gittikçe uzaklaşan, tek adam sistemi topyekun ülkenin üzerine çökmüşken İYİ Parti Bursa’da kongre süreçleriyle en güzel demokrasi örneğini verdi. Siz iktidar partisinde çok adaylı kongre duydunuz mu? Bu partilerde ilden vazgeçtim ilçelerde, delege seçimlerinde böyle demokrasi kültürü söz konusu değil. Kuzey Kore partileri diyorum ben onlara. Biz bunların aksine mahallelerden delege seçimi yapmışız. Bizde 400 delege için bin 200 tane insan gelip oy kullandı. Aslında ülke genelindeki siyasi değişimin işaret fişeği Bursa’da atıldı. Bizim delege seçimlerimizde bu fişek ateşlendi, insanlar demokrasiye sahip çıktı. Yıldırım’da gözümle gördüm insanlar 1 buçuk saat sıra bekledi mahalle delegesini seçmek ve oy kullanmak için. İnsanlar kucağında çocuklarıyla sıra bekledi. 25 bin üyeden bahsettiğimiz, rekabet içeren bu demokratik faaliyetler esnasında ufak tefek ses yükseltmeler olabilir. Zaten bu işin doğasında olan bir şey. Pırıl pırıl, kılçıksız, hiçbir sorun olmadan, hiçbir şikayet, iptal ve usulsüzlük olmadan biz seçimlerimizi tamamladık ve gurur duyuyoruz bundan. Akabinde kongrelerimizi yaptık.’’ ifadelerini kullandı.

ORTAK AKIL VURGUSU

Başak Türkoğlu partisinin ilçe kongrelerinde yaşanan çok adaylı kongre süreçlerinden duyduğu memnuniyeti belirtirken önümüzdeki günlerde gerçekleşecek İyi Parti Bursa il kongresine de temas etti. Adaylık konusunda sürecin netliğe kavuşmadığını vurgulayan Türkoğlu ‘ortak akıl’ vurgusu yaptı. ‘Bursa bizi nerede görmek istiyorsa o görevde olmaktan onur duyarız’ diyen Türkoğlu şunları söyledi:

‘’Bazı ilçelerimiz çok adaylı kongre süreci yaşadı, buralarda rekabet üst düzeydeydi. Yıldırım ve Kestel’de rekabetli bir süreç yaşandı. Tek adaylı olan yerlerde mesela İnegöl’de salon taştı. İnegöl tarihinin en geniş katılımlı kongresini yaptık. Oradaki uyumlu yönetim güçlenerek devam etti. İlçelerde devam eden mevcut yönetimler güçlerine güç katarak devam etti. Değişim olan ilçelerde de yeni, heyecanlı ve hak eden ekipler seçimleri kazandı. Biz aslında 17 ilçede şuan adeta motorları sıfırladık. Bu sıfırlanan motorlar genel seçime tamamen hazır. Bu konuda avantajlıyız. Önümüzde 29 Ocak tarihinde il kongresi var, daha karar vermiş değilim. Birlikte bir dönem daha devam edelim başarımızı taçlandıralım, genel ve yerel seçim kazanalım diyen arkadaşlarımız var. Milletvekili adaylığı konumuz var ama asıl karar verici burada Bursa’dır. Bursa bizi nerede görmek isterse, nerede faydalı olabileceksek ve nerede Bursa’nın makus talihini değiştirebilmek adına etkili olabileceksek orada oluruz. İl başkanlığı çok değerlidir, milletvekilliği çok kıymetlidir. Siyaset yapan herkesin kutsal meclis çatısının altında yer almak istemesi doğaldır. Bu dengede ortak akılla hareket edeceğim ve bu ortak akıl milletvekilliğine aday ol derse biz aday oluruz. Ortak akıl burada biraz daha çalışalım derse oturur çalışırız. Hiç bunların birisi olmaz birazcık kenarda durmamız ortak akıl tarafından ön görülürse buna da razı oluruz. Hiçbir sorun yok. Aslolan şu ki dönemimizi tamamladı, bana göre son derece haysiyetli ve şerefli biçimde görevin üstesinden geldik. Kırıp dökmeden, eksilmeden süreci tamamladık.’’

BURSA’YI KARIŞ KARIŞ DOLAŞTIK

İYİ Parti kadrosu olarak Bursa’da planlı çalışmalarla sahada aktif olduklarını söyleyen Selçuk Türkoğlu, şehirde çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız diyerek yola çıktıklarının altını çizdi. Başkan Türkoğlu saha çalışmalarından bahsederken ‘’Biz İYİ Parti olarak yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Çalışmalarımızın tamamı da planlı ve projeli çalışmalar. Meselenin özü millete rağmen siyaset yapılamayacağı, millet için milletle birlikte siyaset anlayışını benimseyebilmek. Millete ulaşmak için vatandaş nerdeyse orada olmaya gayret ediyoruz. 1 gecede 1 İlçe, 17 gecede 712 ilçe ve köy programı ile buraya giderek üreticiyi dinlemeyi, köylünün sorunlarını yerinde tespit etmeyi amaçladık. Çiftçimize kazanç odaklı bir tarımsal üretim modeli hazırladık. Gübre, ilaç, tohum, yem ve mazot gibi temel girdi maliyetlerini nasıl düşüreceğimizi vatandaşlarımıza anlattık. Bunu tamamen gönüllülük esasıyla yaptık. Bursa’da çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız dedik ve bu sözümüz üzerinde arkadaşlarımızla birlikte büyük bir özveri göstererek Bursa’yı karış karış dolaştık. Bu ziyaretler sonucu gelen talepler ve vatandaşın tarafımıza ilettikleri konuları yerelde gündeme getirilebilecek çözümlenebilecek sorunlar varsa ilçe ve belediye meclis üyelerimiz aracılığıyla; daha genel sorunlarda ise vekillerimiz üzerinden ilgili yerlere iletildi.’’ ifadelerini kullandı.

TENCERE KAYNAMIYOR

Başkan Selçuk Türkoğlu vatandaşın en büyük sorununun mutfakta kaynamayan tencere olduğunu vurguladı.  Türkoğlu ‘’Bursa’da yaptığımız geniş çaplı gözlem ve ziyaretler de gösterdi ki en büyük en başat sorun ekonomi. En büyük sorun mutfakların tam takır kuru bakır olması. En büyük sorun kaynamayan tencere. En büyük sorun vatandaşın çoluğunu çocuğunu sağlıklı besleyememesi, süt içirememesi ve okula giderken cebine harçlık koyamaması. Ben 3 aydır sinemaya gidemedim, bu sene tiyatroda fazla oyun izleyemedim, tatile gidemedim gibi gündemi kalmamış vatandaşın. Aslında insan gibi yaşamak adına gerekli olan bu noktalar dile bile getirilemiyor. Duyduğumuz şikayetlerin yüzde 90’ı, çocuğum işsiz iş arıyoruz ama bulamıyoruz, mutfakta yangın var her gün tek çeşit yemek çıkarmakta zorlanıyoruz, faturalar kabusumuz oldu, doğalgaz bile yakamıyoruz, şeklinde oluyor. Kadının siyasetteki biçimi, iş hayatında kadın temsiliyeti gibi konular bizim kadınlarımızın sorun parametrelerinde ne yazık ki en altta kalıyor. Çünkü ilk ihtiyaç olan barınma, beslenme, ısınma, giyinme gibi konularda büyük sıkıntı yaşanıyor. Biz de vatandaşla temaslarımızda bu durumu gördük ve paylaştık.’’ şeklinde konuştu.

ÇAYINIZI İÇMEYE GELDİK

Bursa’da önemli veriler elde ederek başarıya ulaştırdıkları projelerden bir diğeri olan 3 bin kahvehane ziyareti çalışmasından da bahseden Türkoğlu ‘’ Hiçbir yerde en ufak bir sıkıntı yaşamadık. Önceden biz bu tür gezileri yaparken canhıraş iktidarı savunan kişiler çıkardı ve yoğun bir tartışma yaşanırdı. Fakat artık böyle bir şeyle hiç karşılaşmadık, vatandaş derdini anlatıyor.’’ dedi. 

Bursa’da ‘Çayınızı içmeye Geldik’ diyerek şekillendirdikleri projeyi Türkoğlu şu şekilde anlattı ‘’Toplumsal sosyolojimizi de düşünerek insanımız nerede diye düşündük. Vatandaşlar genelde evde ve işte, fakat ara da kahvehanelerde olan pek çok vatandaşımız olduğunu da tespit ettik. Sahip olduğumuz kahvehane kültürünü de hesaba katarak Kahveciler Odasını aradık ve odaya kayıtlı 3 bin kahvehane olduğunu tespit ettik. Biz de çayınızı içmeye geliyoruz diyerek kimseyi oyunundan, eğlencesinden ve dinlenme saatinden mahrum etmeden bu alanları ziyaret ediyoruz. Bizzat vatandaşın kendi yaşam alanında onlarla iletişim kurmayı, onlara dokunmayı ve onları dinlemeyi biz çok verimli bulduk. Biz de hukuk çerçevesinde, insani değerleri ortadan kaldırmadan ve uluslararası anlaşmalara uygun olarak göç doktrinini hayata geçirip, ülkemizdeki sığınmacı sorununu çözeceğimizi anlatıyoruz. İyi yaşam gelir modeliyle mezun olmuş iş bulamayan gençlerin kapsanacağı iyi yaşam modelinden bahsediyoruz.’’

PATRON MİLLET BİLİNCİNİ AŞILIYORUZ

Göreve geldikleri günden bu güne alanda olduklarını ifade eden Türkoğlu, demokraside söz sahibinin de patronun da millet olduğu bilincini yeniden aşıladıklarını vurguladı. Türkoğlu ‘’Kısaca alandayız ve alanda olacağız. Çünkü bizim milletin karşına çıkacak yüzümüz var. Vatandaşı önceleyen siyaset anlayışımızla da Türk siyasetine bir kıymet kazandırıyoruz. Patron millet bilincini yeniden aşılıyoruz. Biz geliyoruz, iktidar da diğer partilerde size gelecek; siz patronsunuz bakış açısını vatandaşta yeniden uyandırmaya çalışıyoruz. Çünkü karar verici vatandaşların oylarıdır. İktidardaki önünüze ne koysam seçmek zorundasınız anlayışını bertaraf ediyoruz. Biz afaki işler, göreceli işler değil somut gerçekler ve gerçek gündem üzerinden bir muhalefet yapıyoruz. Suni işlerle uğraşmıyoruz. Şimdiye kadar, 265 kez basın açıklaması, eylem, yürüyüş yapmışsız bunların 120’si sokakta ve hiçbirisi tekzip edilmedi. Hiçbirisi yalanlanmadı. Biz yaklaşık 30 aydır görevdeyiz, başlarken kendimiz 3 tane temel hedef koymuştuk. İlk hedef en yüksek üye sayısı idi ki üye sayımızı iki katına çıkardık. İkinci hedefimiz ise oy oranıydı. Bunu önemsiyorduk çünkü 2018’de yüzde 12.3 idi oyumuz, bugün anketlere genel olarak baktığımızda birinci bölgede oyumuz yüzde 23-24; ikinci bölgede ise yüzde 19. Ortalama yüzde 22 bandındayız, ben daha yüksek olduğunu düşünüyorum hatta. Yani yüzde 85’lik oy artırmışız demektir. Ve bir de biz millet adına muhalefet etmek, milletin sesi ve sözcüsü olmak gibi görevimiz olduğuna inanıyoruz.  Buna mukabil de alanda olmuşuz, Bursa’daki insanımıza temas etmişiz, millet adına yerelde ve genelde sorun gördüğümüz her konuyu dile getirmeye ve haykırmaya devam etmişiz. Millet adına muhalefet yaparak bu hedefimizi de gerçekleştirmişiz.’’ diyerek sözlerini noktaladı.