DOLAR
32,2112
EURO
34,6645
ALTIN
2.390,21
BIST
10.204,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C

İYİ Parti Trabzon’da adaylarını açıkladı

İYİ Parti Trabzon’da adaylarını açıkladı
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trabzon’da yaptığı konuşmada, partisinin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhammet Erkan, Yomra Belediye Başkan adayı Mustafa Bıyık, Çaykara Belediye Başkan adayı Ayhan İşçi, Maçka Belediye Başkan adayı Turan Konak, Ortahisar Belediye Başkan adayı Ayhan Pala ve Şalpazarı Belediye Başkan adayı Faruk Beldüz olduğunu açıkladı.

Akşener konuşmasında, İYİ Parti’nin 2028 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayını kendilerinin çıkaracağını belirterek, “Biz artık an itibarıyla bunların dışına çıktık ve çıkmaya kararlıyız. Biz adaylarımızla, adaylarımızın gayretleriyle milletimizin gönlüne, milletimizin kalbine girip, milletimizin teveccühünü almak, onların oyuna talip olmak için yola çıktık. Ve bunun neticesinde de 2028’de bu ülkenin başına, ‘Kul kurar kader gülermiş’ ama partimizden bu ülkeyi seven ben olurum, bir başkası olur, çünkü dediğim gibi kader bu. Amma velakin buradan bir arkadaşımızı inşallah bu ucube sistemi değiştirmek üzere cumhurbaşkanı seçeceğiz; hedefimiz budur” dedi.

Akşener, “Biz ülkemiz adına yeteri kadar fedakarlık yaptık, yeteri kadar gayret sarf ettik. Şimdi kendi başımıza hür ve müstakil olarak seçime gitmek istiyoruz. Bunun kararını, bunun doğruluğunu eğriliğini kim verecek? Milletimiz verecek. Arkadaşlar niçin milletin kararına bu kadar müdahale etmeye kalkışıyorsunuz? Ama ben bir köy kızı olarak biliyorum ki öyle kalın kalın parmaklarını sallayanlar, köylerde, küçük ilçelerde, periferilerde, şehirlerin yanlarında nasıl mide bulandırdığını ben bilirim. Onlar bize parmak sallarken oradaki insanlara da parmak sallıyorlar. Bu kafayla gidersin askere, göreceğiz nasıl alacaklar tezkere” ifadelerini kullandı.