DOLAR
32,2260
EURO
34,7812
ALTIN
2.454,48
BIST
10.314,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
14°C
Bursa
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
20°C

İYİ Partili Türkoğlu’ndan Milli Eğitim Bakanı Tekin’e sert eleştiriler

İYİ Partili Türkoğlu’ndan Milli Eğitim Bakanı Tekin’e sert eleştiriler
A+
A-

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bakanlığı dönemindeki uygulamaları eleştirdi.

Türkoğlu, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, “2002-2023 yılları arasında, yani bu iktidar döneminde, Milli Eğitim’de tam 9 bakan değişikliği yapılmıştır. Her Bakan göreve geldiği günün ertesi günü önceki Bakanı eleştirmiş, neredeyse onun yaptığı tüm işlemlerin üzerine bir çizgi çekmiş, hemen kendi kadrolaşmasını yapmıştır” dedi.

Türkoğlu, Bakan Tekin’in müsteşarlığı döneminde adeta “gölge bakanlık” yaptığını belirterek, “2014 Ağustos’unda 15.000 okul ve kurum müdürü, 2015 yılı haziran ayında ise 5.000 okul ve kurum müdürü, Sn. Bakan’ın talimatıyla görevden alındı. Bu iki yılda toplam 30.000 müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının da görevlerine son verildi” şeklinde konuştu.

Türkoğlu, Bakan Tekin’in bakanlığı döneminde de benzer bir kadrolaşma yaptığını belirterek, “Göreve gelir gelmez kadrolaşma için kolları sıvadı. Tabii tam da bu noktada, Kurucusu olduğunuz bir yapı olan, “Cihannuma”yı devreye soktunuz. Nedendir bilinmez bu yapı sizin en önemli referansınız oldu. Dernek devreye girdi, atama rüzgarları ortalığı kasıp kavurdu, yeni bakan yardımcıları, genel müdürler, daire başkanları, il milli eğitim müdürleri, müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri kolları sıvadılar” dedi.

Türkoğlu, Bakan Tekin’in bakanlığı dönemindeki diğer uygulamalarına da eleştirilerde bulundu.

  • Okul öncesi eğitimin ücretsiz olacağının açıklandıktan sonra ücretli hale getirilmesini eleştiren Türkoğlu, “Vatandaşa ücretsiz diyorsun sonra okula başlayınca ücret alıyorsun. Devlet vatandaşına tuzak kurar mı?” dedi.
  • Mülakat sisteminin kaldırılmasına rağmen Bakan Tekin’in bu sistemi savunmasını eleştiren Türkoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın mülakatı kaldırma talimatı olmasına rağmen neden hala mülakatı savunuyorsunuz? Yoksa yeni kadrolaşmanızı mülakatla yapmak için mi bu kadar ısrarcısınız?” diye sordu.
  • Diyanet’in okullardaki faaliyetlerini eleştiren Türkoğlu, “Okullarımızda formasyonu olan öğretmenlerimiz yok mu? Öğretmenlerimiz yeterince donanımlı ve liyakatli değil mi? Yapmayın, yazıktır” dedi.

Türkoğlu, konuşmasının sonunda öğretmen ve velilere seslenerek, “Yılların ihmalini yaşayan öğretmenlerimizin itibara, korunmaya, sahip çıkılmaya ihtiyacı var! Öğretmenlerimiz 24 Kasım’da sizden bir maaş ikramiye bekliyor, hatırlatırım” dedi.