DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

İZNİK MAVİYEMİŞ FESTİVALİ’NE YOĞUN İLGİ

A+
A-

İznik Belediyesi’nin ev sahipliğinde 3. kez düzenlenen Mavişyemiş Festivali’ne bu yıl katılım
yoğundu. İznik’e bağlı Candarlı Mahallesi son yıllarda artan maviyemiş üreticiliğiyle dikkatleri üzerine çekerken her yıl artan üretim bölgeyi meyvenin merkezi haline getirdi. İznik Belediyesi de maviyemişin ve bölgenin tanıtımı âmâcılığıyla 3.kez festival düzenlendi.

Etkinliğe AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, 27.Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İznik Kaymakamı Recai Karal,  Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Arif Bayrak, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ile yöneticileri, akademisyenler, çok sayıda yerli ve yabancı misafir, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını Candarlı Mahallesi Muhtarı Ömer Yavuz gerçekleştirdi. Yavuz “Bugün burada bulunmanız bize güç verdi. iki dönüm arazide başladığımız mavi yemiş yetiştiriciliği bugün yüzlerce dönüme ulaştı. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

27.Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İznik Kaymakamı Recai Karal, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül ve TKDK İl Koordinatörü Bilal Tunç’ta selamlama konuşmaları gerçekleştirdiler.

USTA “HER YIL KATLANARAK BÜYÜYEN BİR ORGANİZASYON”

Etkinlikte konuşan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta “Bu güzel günde bu güzel ortamda
İznik Belediyemiz, ilgili kurumlar ve Candarlı Muhtarlığımız ile 3.sünü düzenlediğimiz her yıl
katlanarak büyüyen Maviyemiş Festivali’ne hepiniz hoş geldiniz.İznik’imizin her bölgesi gerçekten
muhteşem. İznik’te yaşamanın, nefes almanın değerini hepimiz bilmeliyiz. Doğası, havası, kırsal
turizmde artan potansiyeli ile Candarlı ve civarı da her geçen gün ilgi odağı haline geliyor.Buna
bizlerde etkinliklerle, yaptığımız çalışmalarla ivme katıyoruz.

Bugün bu nimetlerden biri olan Mavi yemiş Festivalinde hep bir aradayız. Mavi yemiş, doğanın bize sunduğu mükemmel bir meyve. Bu nedenle beslenme uzmanları tarafından da süper gıda olarak kabul ediliyor. Böylesi bir meyvenin bölgemize kattığı katma değer bizleri de, insanımızı da mutlu ediyor. Her bir üreticimizin eline ve emeğine sağlık.Bu festivalde, doğanın bize sunduğu nimetlere şükran duymak ve onları korumak için önemli bir farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Doğanın dengesini hep birlikte koruyarak gelecek nesillere de sağlıklı bir dünya bırakmalıyız. Son olarak, bu güzel etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan kurumlara, muhtarımıza, üreticilerimize, aynı şekilde tüm organizasyonlarımızın başarılı geçmesi için emek harcayan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

ETİKETLER: