DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

İznikli çocuklar geleneksel oyunlarla buluştu

İznikli çocuklar geleneksel oyunlarla buluştu

Mas güreşi, okçuluk, mangala ve daha pek çok geleneksel oyun İznikli çocuklarla buluştu.

Dünya Etnospor Konfederasyonu’na ait geleneksel oyunların yer aldığı gezici tır, İznikli çocuklarla buluştu. İznik Milli İrade Meydanında geçtiğimiz günlerde tam gün boyunca çocuklarla bir arada olan oyun tırı, mas güreşi, okçuluk, ok savaşları, mangala, dokuz taş, üç taş, salıncak, kale oyunu ve çömlek oyunlarıyla büyük ilgi gördü.

Çocuklar, geleneksel oyunları deneyimleyerek hem eğlendi hem de öğrendi. Oyun tırında doyasıya eğlenen çocuklar, geleneksel oyunların yaşatılması için önemli bir adım atıldığını belirtti.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta da oyun tırında çocuklarla bir araya geldi. Başkan Usta, “Dünya Etnospor Konfederasyonu’na bağlı geleneksel oyunlarımızın yer aldığı oyun tırı ilçemizde çocuklarımızın hizmetinde. Çocuklarımızın geleneksel oyunlarımızı öğrenmeleri, bunları yaşatmaları bizler için çok değerli. IV.Dünya Göçebe Oyunlarına ev sahipliği yapan ilçemiz bu vesileyle geleneksel oyunlarımız içinde bir merkez haline geldi. Ben bu vesileyle Dünya Etnospor Konfederasyonumuza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.