DOLAR
32,2008
EURO
35,0203
ALTIN
2.522,04
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Kabine’de emekli zammı ve vergisiz telefon satışı masada

Kabine’de emekli zammı ve vergisiz telefon satışı masada
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantının ana gündem maddeleri arasında emekli zammı ve vergisiz telefon satışı var.

Milyonlarca emeklinin gözü bugün yapılacak Kabine toplantısına çevrildi. Toplantıda, emekli maaşlarına yönelik düzenlemenin son şeklinin alınması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’nın ortak çalışmasının sürdüğü belirtilirken, toplantıda çalışmalarda gelinen son aşamaya ilişkin sunum yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından düzenlemenin 1 Ekim’de açılacak Meclis’e sunulması planlanıyor.

Üniversitelilere vergisiz telefon satışı için son detaylar

Kabine toplantısında, üniversite öğrencilerine vaat edilen ‘vergisiz cep telefonu’ çalışmasının da son şeklinin alınması bekleniyor. Bugünkü toplantı sonrası hangi modellerin kampanya kapsamına gireceği de netleşmiş olacak. Uygulamanın Türkiye’de üretimi yapılan modelleri ve bir üst sınırı olması bekleniyor.

Bağ-Kur’luların emeklilik prim günü şartı düşürülecek

Toplantıda, Bağ-Kur’luların emekli olabilmesi için gereken 9 bin prim günü şartının 7 bin 200’e düşürülmesi için yapılan çalışmada gelinen son durum da incelenecek.

Diplomasi trafiğinin yansımaları değerlendirilecek

Kabine’de ayrıca Erdoğan’ın G20 zirvesi, BM Genel Kurulu ve Nahçıvan ziyaretlerindeki ikili görüşmeleri de masaya yatırılacak. Deprem bölgesinde yapılan çalışmalar ile yurt içinde ve sınır ötesinde yürütülen operasyonların da değerlendirileceği toplantının ardından, Erdoğan, ‘Millete Sesleniş’ konuşmasıyla alınan kararları kamuoyuna duyuracak.