DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
22°C
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
18°C

KAÇAKLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

KAÇAKLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
A+
A-

İlçe genelinde çarpık ve kaçak yapılaşmaya geçit vermeyen Osmangazi Belediyesi, neredeyse haftanın her günü bir ruhsatsız yapıyı yıkıyor. Son dönemde özellikte tarım arazileri üzerine inşa edilen kaçak yapıları tek tek yıkan Osmangazi Belediyesi, yaptığı yıkımlarla binlerce metrekare verimli arazinin yeniden tarımsal üretime kazandırılmasını sağladı.

Osmangazi Belediyesi, ilçenin dört bir yanındaki kaçak yapıları tespit ederek tek tek yıkımını gerçekleştiriyor. Son dönemde özellikle tarım arazilerinin ruhsatsız yapılardan temizlenmesi adına yoğun bir çalışma ortaya koyan Osmangazi Belediyesi, her gün farklı bir ruhsatsız yapının yıkım gerçekleştiriyor. Verimli tarım arazileri üzerine inşa edilen binlerce metrekare büyüklüğündeki depo ve fabrikaların tespitini yapan Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, yasal işlemlerinin tamamlanmasının ardından kaçak yapıları yıkarak, verimli tarım arazilerinin yeniden üretime kazandırılmasını sağlıyor. Belediye ekipleri, son olarak İsmetiye Mahallesi’nde iki bin metrekare alan üzerine inşa edilen bir geri dönüşüm fabrikasını yıktı.

Osmangazi Belediyesi’nin kaçak yapılaşmaya karşı ortaya koyduğu kararlı mücadele, birçok ruhsatsız yapı sahibinin de yaptığı yanlıştan dönmesini sağladı. Ruhsatsız yapıların tek tek yıkıldığını gören ruhsatsız yapı sahipleri, sıranın kendilerine de geleceğinin farkında olarak kaçak yapılarını sökerek veya yıkarak ortadan kaldırdı. Osmangazi Belediyesi yetkilileri, ilçe genelinde kaçak yapılarla mücadelenin etkin bir şekilde süreceğine vurgu yaptı.