DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

Karacabey’de çevreye katkı sağlayacak hamle

Karacabey’de çevreye katkı sağlayacak hamle
  • Karacabey’de 10 yıl öncesine kadar katı atık döküm alanı olarak kullanılan ve toplamda 60 bin m2’lik bir alandan oluşan çöp döküm sahasının, Karacabey Belediyesi tarafından ağaçlandırılarak, yeşil alan olarak kente kazandırılması hedefleniyor. Bölgenin çevreye katkı sağlayacak şekilde geri kazanılması için ekipler yeşillendirme çalışmalarına başladı.

Karacabey Belediyesi’nin ‘yeşil Karacabey’ hedefi doğrultusunda kente ve çevreye değer katacak çalışmaları son sürat devam ediyor.

Karacabey’de 10 yıl öncesine kadar katı atık döküm alanı olarak kullanılan ve toplamda 60 bin m2’lik bir alandan oluşan çöp döküm sahasının, Karacabey Belediyesi tarafından ağaçlandırılarak, yeşil alan olarak kente kazandırılması hedefleniyor.

Karacabey Belediyesi tarafından çöp dökümü sahası olarak kullanıldıktan sonra üstü kapatılarak kullanım dışı bırakılan çöp döküm sahasında, Karacabey Belediyesi’ne bağlı Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri 600 çam fidanının dikimini gerçekleştirdi. 

‘yeşil Karacabey’

Binlerce fidan toprakla buluşacak

Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklamada, “10 yıl öncesine kadar çöp döküm sahası olarak kullanılan alanı artık kullanmıyoruz. Bunun yerine, her gün temizlik işleri ekiplerimizin topladığı ortalama 100 tonluk katı atığı Hamitler’deki depolama istasyonuna gönderiyoruz. Atatürk Kültür Parkı ve Şehir Hastanesi’nin yakınında bulunan bu eski çöp sahasını rehabilite ettikten sonra, ağaçlandırma çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Fıstık çamı, sığla ve gürgenden oluşan 3 bin fidanı, ortalama 45 bin m2’lik bir alanda toprakla buluşturacağız” dedi.

Örnek oluyor

Öte yandan Karacabey Belediyesi, son günlerde ağaçlandırma çalışmalarıyla da örnek olmaya devam ediyor. 

Son olarak geçtiğimiz hafta, belediye tarafından Öğretmenler Parkı’nda 2 binden fazla fidanın dikimi için çalışmalar büyük ölçüde tamamlanmıştı.