Panorama 1326 Fetih Müzesi’nde sahnelenen gösteride, usta hayalî Nevzat Çiftçi, Karagöz ve Hacivat’ın renkli diyaloglarını esprili bir anlatımla perdeye taşıdı. Salonu dolduran çocuklar, kahkahalar eşliğinde oyunu ilgiyle izledi.
Etkinlik boyunca Karagöz’ün mizah dolu diliyle aktarılan mesajlar, kültürel mirasın eğlence yoluyla aktarılmasına olanak sağladı. Ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği program, çocukların sosyal gelişimine katkı sunarken geleneksel sanatların yaşatılmasına da destek oldu.
Gösteri sonunda konuşan Nevzat Çiftçi, Karagöz’ün her yaştan izleyiciye hitap eden güçlü bir anlatım dili olduğunu vurguladı. Çiftçi, özellikle çocukların oyunda anlatılanları uzun süre unutmadığını belirterek Osmangazi’de Karagöz geleneğinin sürmeye devam edeceğini ifade etti.
Etkinliğe katılan çocuklar ise sömestr tatilinde kendilerine böyle bir imkan sunulmasından dolayı Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti.






Yorumlar