DOLAR
34,3153
EURO
37,4896
ALTIN
3.025,05
BIST
8.618,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
15°C
Bursa
15°C
Açık
Çarşamba Açık
17°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Kayseri’de Cami Kebir hamlesi

Kayseri’de Cami Kebir hamlesi
A+
A-

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, mimari, sosyal ve turizm anlamında şehre değer katarak tarihi ve kültürel varlıkların yenilenmesi ve yaşatılmasına özel önem verdiklerini belirterek, “Sur İçi- Cami Kebir Yenileme Projesi ile başta Camikebir, Tarihi Kent Surları, Pamukhan, Bedesten, Raşit Efendi Kütüphanesi, Vezirhan, hamam ve külliye gibi tarihi yapıların yaşatılmasını hedefliyoruz” dedi.

KAYSERİ (İGFA) – Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü Suriçi-Cami Kebir Yenileme Projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yenileme projesi kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nca hak sahipleri bilgilendiriliyor.

Başkan Büyükkılıç, konuyla ilgili açıklamasında, kentin en önemli tarihi bölgelerinden birisi olan ve Kayseri’yi kendilerine başkent yapan Danişmendliler’in üçüncü hükümdarı Melik Muhammed Gazi tarafından 1134-1143 yılları arasında yaptırılan tarihi Cami Kebir (Ulu Cami) ve tarihi kapalı çarşıyı barındıran Cami Kebir Mahallesi’nde kentsel yenileme projelerinin sürdüğünü belirtti.

TARİHİ YAPILARIN YAŞATILMASI HEDEFLENİYOR

Başkan Büyükkılıç, proje ile birlikte bölgedeki tarihi yapıların yaşatılmasının hedeflendiğini belirterek, “Şehrimize mimari, sosyal ve turizm anlamında değer katacak olan, tarihi ve kültürel taşınmaz varlıkların yenilenerek ve yaşatılarak kullanılması amacı doğrultusunda, proje ile başta Cami Kebir, Tarihi Kent Surları, Pamukhan, Bedesten, Raşit Efendi Kütüphanesi, Vezirhan, hamam ve külliye gibi tarihi yapıların yaşatılması hedefleniyor. Şehrimiz, merkezinde bulunan tarihi ve kültürel güzelliklerin ortaya çıkarılması ile turizm açısından da bir cazibe merkezi haline gelecektir” diye konuştu.

EŞİT, ADİL, ŞEFFAF BİR UZLAŞMA

Mevcut alan tespit ve değerleme çalışmalarının, dönüşüm alan ilanlarının ve projelendirme çalışmalarının tamamlandığını vurgulayan Büyükkılıç, “Hak sahiplerinin bilgilendirmeleri Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nca kısım kısım devam ediyor. Hak sahipleri ile resmi uzlaşma görüşmeleri 2021 Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilmeye başlanacak” ifadelerini kullandı.