Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Sürdürülebilirlik Zirvesi: Dirençli şehirler için bir araya geliyor

Sürdürülebilirlik Zirvesi: Dirençli şehirler için bir araya geliyor
A+
A-

ÇEDBİK, 8 Kasım 2023 tarihinde Hilton Bosphorus İstanbul’da düzenleyeceği “Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’23” ile sürdürülebilirlik alanındaki en güncel konuları masaya yatıracak.

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK), 8 Kasım 2023 tarihinde Hilton Bosphorus İstanbul’da düzenleyeceği “Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’23” ile sürdürülebilirlik alanındaki en güncel konuları masaya yatıracak.

Zirve, ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş depremlerinin yarattığı yıkımın ardından ‘kentsel ve mekânsal dirençlilik’ kavramının önemine dikkat çekmek üzere ‘Sıfırın İnşası: Dirençli Şehirler’ temasıyla düzenlenecek.

Alanında uzman 41 konuşmacı, 450’ye yakın katılımcı ve toplamda 100’e yakın kurum ve kuruluşa ev sahipliği yapması beklenen zirve, sektörde önem arz eden ve dünya gündemini yansıtan 6 önemli konuyu ele alacak.

Zirvede, ‘Afet-Dirençli Şehirler’, ‘Karbonsuzlaşma ama Nasıl?’, ‘Binalarımızın Geleceği’, ‘Yeniden Yaşam’, ‘Dönüşümün Kaynağı Nerede?’ ve ‘İstanbul’un Geleceği’ gibi konular, panel ve oturumlarla tartışılacak.

Zirve, Türkiye ve dünyanın önde gelen isimlerini ağırlayacak. Ünlü şovmen Okan Bayülgen’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek kapanış paneline, aralarında Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Celal Abdi Güzer’in de olduğu önemli akademisyenler katılacak.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımının öngörüldüğü zirvede; Dünya Yeşil Bina Konseyi (WGBC) CEO’su Cristina Gamboa, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve Grundfos Yöneticisi Murat Emir açılış konuşmalarını yapacak.

Zirve kapsamında ayrıca, ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması 2023: Dönüşümü Tasarlamak’ Ödül Töreni ve Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği’nin (YAPDER) düzenlediği Yeşil Ekonomi Ödülleri’nin 7’incisi de verilecek.