DOLAR
32,1932
EURO
34,9734
ALTIN
2.506,15
BIST
10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
29°C
Bursa
29°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Kenya, 40 dolara akıllı telefon üreteceğini açıkladı

Kenya, 40 dolara akıllı telefon üreteceğini açıkladı
A+
A-

Doğu Afrika ülkesi Kenya, akıllı telefon üretmek için harekete geçti. Devlet Başkanı William Ruto, gelecek yıl yaklaşık 40 dolara akıllı telefon üreteceklerini söyledi.

“Afrika’nın en ucuz akıllı telefonlarının üretileceği yer olacağız”

Ruto, başkent Nairobi’de Ulusal Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği toplantıda, Kenya’nın, Afrika’nın en ucuz akıllı telefonlarının üretileceği yer olacağı sözünü verdi.

40 dolara üretilecek

Telekomünikasyon şirketleriyle görüşmeleri sürdürdüklerini belirten Ruto, ihtiyaç duyulan her özelliğe sahip olacak akıllı telefonları 5 bin Kenya şilininden (yaklaşık 40 dolar) daha az bir maliyetle üreteceklerini iddia etti.

Ruto, “Söz veriyorum, Kenya, gelecek 8 ila 12 ayda Afrika’nın en ucuz akıllı telefonunu üretecek.” ifadesini kullandı.

Hükümet hizmetlerinin yüzde 90’ı dijital platformlara aktarılacak

AA’nın haberine göre, Başkan Ruto, ayrıca yakın gelecekte hükümet hizmetlerinin yüzde 90’ını dijital platformlara aktarmayı planladıklarını söyledi.

Afrika’da daha önce Ruanda ve Güney Afrika’da da yerli akıllı telefonlar üretilmiş ancak Güney Afrika’daki üretimi yapan şirket, bu yıl fabrikasını satışa çıkarmıştı.

ETİKETLER: