DOLAR
32,2670
EURO
35,0877
ALTIN
2.476,01
BIST
10.369,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
26°C

KESK, İsrail’in Gazze’deki hastane saldırısını şiddetle kınadı

KESK, İsrail’in Gazze’deki hastane saldırısını şiddetle kınadı
A+
A-

KESK, İsrail’in Gazze’deki hastane saldırısını “soykırım” olarak nitelendirdi ve saldırıyı şiddetle kınadı.

KESK Bursa Şubesi adına yapılan açıklamada, saldırıda yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlercesinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, “Bu açık bir savaş ve insanlık suçudur. ‘Kararlılık gösterisi’ adı altında yapılan saldırı en asgari ahlaki ve insani değerlerden yoksunluğu, bir barbarlığı temsil etmektedir” denildi.

Açıklamada, saldırıyı işleyenlerin ve sivillerin ölümüne yol açan benzer saldırıların talimatlarını verenlerin savaş suçları mahkemesinde yargılanmaları için derhal girişimlerde bulunulması gerektiği belirtildi.

KESK, İsrail hükümetine saldırıları durdurması, ateşkes sağlaması, insani yardımlara yönelik engellemeleri kaldırması ve sorunların barış ve diyalog yoluyla çözümü esas alınması çağrısında bulundu.

Açıklamada, “Sermaye ve kapitalist sistem çoklu krizini aşmak için bir kez daha milliyetçilik, ırkçılık, gericilik üzerinden savaş silahına sarılmıştır” denildi.

Açıklamada, “Savaşı durduracak olan dünya ezilen halkları ve emekçilerdir” denildi.

KESK, Filistin halkına yönelik olarak da, “öncelikle saldırılar derhal durdurulmalı, ateşkes sağlanmalı, Filistin halkına yönelik abluka derhal kaldırılmalıdır. İsrail işgal ettiği topraklardan geri çekilmelidir. Tüm emperyalist güçler bölgeden çekilmelidir. İsrail ile yapılan ikili anlaşmalar iptal edilmelidir. Filistin halkına ekonomik, sosyal her türlü destek sağlanmalıdır. Filistinlilerin hak eşitliğini tanımayan hiçbir ‘çözüm’ kabul edilmemelidir” çağrısında bulundu.