DOLAR
32,2329
EURO
34,9539
ALTIN
2.408,76
BIST
10.400,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
32°C
Bursa
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
28°C

CHP Bursa: Atatürk’ün adını ve devrimlerini yaşatacağız

CHP Bursa: Atatürk’ün adını ve devrimlerini yaşatacağız
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Örgütü, aramızdan ayrılışının 85’inci yıl dönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Heykel Atatürk Anıtı’nda andı.

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, törende yaptığı konuşmada, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’i sonsuza kadar payidar kılmak için mücadele edeceklerini vurguladı.

Yeşiltaş, “Atatürk’ün ektiği özgürlük tohumları bugün çocukların ve gençlerin yüreğinde filiz vermeye devam ediyor. Bu ülkenin aydınlık yürekleri, kurduğun cumhuriyete meydanlarda sahip çıkıyor. Kul olmaktan kurtardığın Anadolu halkı, köylerde ve kasabalarda adını haykırıyor.” dedi.

Atatürk’ün yarattığı devrimleri sonsuz kadar koruyup daha ileri götüreceklerini vurgulayan Yeşiltaş, şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi devrimci bir ruhun örgütlenişidir. Atatürk’ün bıraktığı görevin bilinciyle, mücadele kitabımızda yepyeni bir sayfa açıyoruz. Bu ülkenin aydınlık geleceği, bu ülkenin emekçi ve onurlu halkı için mücadele edip, Cumhuriyeti gerçek anlamına tekrar kavuşturacağız ve onu tekrar kimsesizlerin kimsesi yapacağız.

Yoksul bırakılmış, özgürlüğü elinden alınmış ve yok sayılmış bu onurlu halka tekrar özgür bir ülkeyi armağan edeceğiz. Huzuruna geldiğimiz bugün, bizlere kazandırdığın her şey için ömür boyu mücadele vereceğimize söz veriyoruz. Çünkü kazanılan şey senin dediğin gibi hayat ve namustu. Bundan sonraki mücadelemiz de bunlar için olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar payidar kalacak ve büyük şairin dediği gibi ne olursa olsun ‘Zafer aşkın ve hayatın olacaktır.'”