DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Kestel’de mahalle yolları genişletiliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kestel ilçesinde ulaşım sorunlarının yaşandığı mahalle yollarını yenileyerek daha güvenli ve konforlu hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Giriş: 25.03.2026 11:20
Paylaş
Kestel’de mahalle yolları genişletiliyor

Kent genelinde ulaşım kalitesini artırmaya yönelik yatırımlarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Kestel’de uzun süredir sorun oluşturan mahalle bağlantı yollarında kapsamlı bir çalışma başlattı. Yapılan düzenlemelerle hem ulaşım güvenliğinin artırılması hem de bölgedeki yol konforunun yükseltilmesi hedefleniyor.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında Narlıdere ve Nüzhetiye mahalleleri arasındaki 10 kilometrelik grup yolunda genişletme, kazı ve dolgu çalışmaları devam ediyor. Çalışmanın şu ana kadar 8,5 kilometrelik bölümü tamamlanırken, mevcutta yaklaşık 5 metre olan yol genişliği 12 metreye kadar çıkarıldı.

Kalan 1,5 kilometrelik kısmın tamamlanmasının ardından bölgede asfaltlama çalışmalarına başlanacak. Projenin bitirilmesiyle birlikte vatandaşların daha güvenli ve rahat bir ulaşım imkanına kavuşması hedeflenirken, yeni yol aynı zamanda Gürsu Dışkaya Mahallesi’ne alternatif bir güzergâh oluşturacak.

Çalışmaların zorlu arazi şartlarında yürütüldüğünü belirten Nüzhetiye Mahallesi Muhtarı Alibey Çildem ise daha önce genişletilemeyeceği söylenen yolda önemli bir dönüşüm yaşandığını ifade etti. Çildem, yapılan çalışmanın bölge için uzun vadeli bir yatırım olduğunu belirterek Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve sahada görev alan ekiplere teşekkür etti.


Yorumlar

Haber Arama