Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Kılıç: Güçlü Türkiye hedefine gençlerle yürüyeceğiz

Kılıç: Güçlü Türkiye hedefine gençlerle yürüyeceğiz
A+
A-

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenledi.

Gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Kılıç, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gençlerimiz için birçok reforma imza attık. Buna karşılık muhalefetin özellikle son birkaç yıldır sistematik olarak gençlerimiz üzerinde uygulamaya çalıştığı bir taktik var. Gençlerimizi umutsuzluğun, karanlığın, korkunun geleceğe dair inançsızlığın karanlığına hapsetmek ve buradan nemalanmak istiyorlar. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü, müreffeh ve büyük Türkiye hedefimize gençlerimizle birlikte yürüyeceğiz” dedi.

AK Parti’nin gençlere yönelik çalışmalarını küçümsemenin, görmezden gelmenin, kötülemenin muhalefetin standart tavrı olduğunu söyleyen Milletvekili Kılıç, “Üniversite sayılarını ve kapasitelerini artırarak gençlerimizin eğitiminin önündeki yapısal engelleri kaldırdık. Bir reformdan bahsediyoruz, sadece üniversite binalarının sayıları artmadı. Spor tesislerinin, öğrenci yurtlarının, gençlerimiz için kütüphanelerin, gençlik merkezlerinin de sayısı kat kat arttı. Sadece sayılar değil aynı zamanda hem eğitim kurumlarımızın, üniversitelerimizin, öğrenci yurtlarımızın, sosyal tesislerin, spor tesislerinin nitelikleri de artırıldı. Peki bunlar olurken muhalefet ne yaptı? Yine korku, yine karamsarlık pompaladı” şeklinde konuştu.

Milletvekili Kılıç: KYK yurtlarımızın kapasitesi tam 850 bine çıkarılmıştır.

Açıklamasında, YÖK’ün puan barajını kaldırmasının ardından muhalefetin ‘üniversitelerin boş kalmasına sebep olacak’ iddiasında bulunduğunu, ancak bu sene üniversitelere yerleşme oranları yüzde 99 olarak gerçekleştiğini belirten Milletvekili Ahmet Kılıç şunları söyledi: “Hamdolsun ülke gençlerinin yüksek eğitime erişim talepleri hükümetlerimiz döneminde karşılanmış, gençlerimiz seçtikleri üniversitelere gidebilir hale gelmiştir. Anadolu’muzun dört bir yanında gençlerimiz sadece belli şehirlerde bulunan üniversitelere mahkûm edilmemiş, isteyen gençlerimizde kendi şehirlerinde yüksek eğitim alabilme imkânı sağlanmıştır. Bu sene Gençlik ve Spor Bakanlığımız yurt yerleştirmelerinde tarihinde bir rekor kırmıştır. Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar ve yıllardır gerçekleştirdiğimiz alt yapı hamlelerinin sayesinde, Milletvekili olmaktan gurur duyduğum Bursa’da dâhil olmak üzere tam 41 ilimizde yurt yerleştirmeleri sıfır yedekle tamamlandı. Yani bir başka deyişle bu şehirlerde KYK yurtlarına başvuran her öğrencimiz yurtlara yerleştirilmiştir. KYK yurtlarımızın kapasitesi tam 850 bine çıkarılmıştır.”

Basın toplantısında Mersin’de meydana gelen ve bir polisin şehit olması, 1’i polis 4 vatandaşımız da yaralandığı saldırıya ilişkin değerlendirmelerde de bulunan AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, “Milletin gözü önünde cereyan eden hadiseyi farklı mecralara çekip halen daha kendilerini meseleden sıyrılma gayretindeler. Sorumlu siyasetten yıllardır uzak oldukları için kendilerini sorumlu olmaya ve sergiledikleri bu çirkin tutumu terk etmeye çağırmanın beyhude bir çaba olduğunun farkındayım. Milletin gözlerinin içine baka baka terör örgütü üyesi Dilşah Ercan’ı mağdur gazeteci olarak savunmalarının sonuçlarıyla yüzleşmeleri gerekiyor” dedi.