“Bana çocukluğunu anlat” eTwinning projesi öğrencilerin hayal dünyasını zenginleştiriyor, başarının yollarını gösteriyor, iletişim ve etkileşim sağlıyor.
KİLİS (İGFA) – Kastamonu’da görev yapan Nesrin Dörtbölük ve Tülay Baydil’in kurucusu olduğu bu projeye, Kilis’ten de Musabeyli ilçesine bağlı birleştirilmiş sınıflı köy okulu olan Hacılar Hıncal Uluç İlkokulu’ndan Demet Onay ortaklık yapıyor.
Kastamonu’dan Cemal Kavlakoğlu, Suzan Danış, Arzu Taşçı, Şanlıurfa’dan Mehmet Güler, Hakkari’den Mehmet Uyanık, Sakarya’dan Hacer Köse, Denizli’den Neval Yıldız, Azerbaycan’dan Ayten Askerova ve Konul Qafarova Şahbazova, Polonya’dan Beata Adamaska öğretmenlerin ve öğrencilerin ortak olduğu “Bana çocukluğunu anlat” eTwinning Projesinin aralık ayında başladığını kaydeden Demet Onay, mesleğinde başarılı ve rol model olan kişilerle öğrencileri buluşturmayı amaçladığını kaydetti.
Projeye dair bilgiler veren Onay, “6-11 yaş arası 70’e yakın öğrenci ile çeşitli teknikler kullanarak rol model olan kişilerin çocuklarını, bugünlerini, mesleklerini, neler yaşadıklarını, başarıya nasıl ulaştıklarını, öğüt ve tavsiyelerini alarak yeni ufuklar açmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında Global Teacher Prize ilk Türk Öğretmeni, Avrupa Parlamentosu “Uluslararası Lider Kadın Ödülü” aldı. Varsey Eğitim Elçisi, gururumuz Dilek Livaeli öğretmenin desteği ile Hakkari Derecik Yeşilova Mezrası İlkokulu’ndaki paydaşımıza, proje ve uzaktan eğitim için tablet desteği sağlandı. Projeye bugüne kadar THY İtalya Bari Genel Müdürü Ömür Kahraman, Solist ve Medya Şirketi Sahibi Abdullah Civliz, Klinik Psikolog Deniz Sevimli gibi ünlü isimler katılarak bizlere bu konuda öğrencilerin merak ettiklerini cevaplama adına yardımcı oldu” diye konuştu.