DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C

Kızamık vakaları artıyor, aşılama önemli

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, kızamığın çok kolay bulaşan bir hastalık olduğunu belirterek, kızamık aşısının yaptırılmasının hastalığı önlemede en etkili yöntem olduğunu söyledi.

Kızamık vakaları artıyor, aşılama önemli
A+
A-

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yaptığı açıklamada, kızamığın çok kolay bulaşan bir hastalık olduğunu söyledi.

Kara, kızamığın COVID-19’dan daha bulaşıcı olduğunu belirterek, “Kızamık için en etkili ve güçlü önlem aşılanmak.” dedi.

Avrupa ve Azerbaycan’da kızamık vakalarının arttığını, Türkiye’de ise tek tük görüldüğünü ifade eden Kara, “Mevsim itibarıyla bunun artma ihtimalini de değerlendirmek lazım.” dedi.

Grip vakaları normal seyrinde

Kara, geçen yıl COVID-19 sonrasında gribal enfeksiyonlarda çok ciddi artış yaşandığını anımsattı. Daha fazla sayıdaki enfeksiyonu daha kısa sürede görmeye başladıklarını anlatan Kara, “Çocuklar bir dönem COVID-19 sırasında alınan önlemler nedeniyle diğer viral enfeksiyonları çok geçirmedi. Bu yıl normal şekliyle başladı ve o şekilde de gidiyor.” dedi.

COVID-19, riskli gruplarda zatürreye yol açabiliyor

Kara, COVID-19’un son varyantlarla klinikteki ağırlığının azaldığını ancak halen bulaştırıcı olduğunu belirterek, virüsün özellikle kronik rahatsızlığı bulunan riskli gruplarda halen problem yaratabildiğine işaret etti.

Kara, risk grubunda bulunanlara havalandırması az yerlerden ve kalabalık ortamlardan uzak durmalarını, gerektiğinde maske takmalarını önerdi.

ETİKETLER: ,