DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Açık
18°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
20°C

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ YAYGINLAŞIYOR

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ YAYGINLAŞIYOR
A+
A-

Medikal Estetik ve Alternatif Tıp Hekimi Dr. Esma Rona, kök hücre tedavisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dr. Esma Rona kök hücre tedavisinin saç ekimi ve cilt gençleştirmelerde de kullanıldığını dile getirdi.

Açıklamasında, insan vücudunda yer alan tüm organ ve dokuların hücrelerden oluştuğunu, bazı hücreler kendilerini yenileyebilir ve farklı hücre tiplerine dönüşebilir nitelikte olduğunu söyleyen Dr. Esma Rona, “Kök hücre olarak adlandırılan bu hücreler, çoğalamayan kas ve sinir hücrelerinden farklı olarak bölünebilir ve çoğalabilir. Tek bir hücreden yüz binlerce hatta milyonlarca hücrenin oluşmasını sağlayan kök hücre, aynı zamanda kendisini yenilemek amacıyla bölünerek çoğalabilir. Kök hücreler, oksijen taşıma görevini, hormonal ve sinirsel iletimi sağlayamasa da, bu hayati işlevleri yerine getirmesi gereken hücrelerin oluşumunda rol oynar. Bir ömür boyunca kendisini yenileme özelliğine sahip olan kök hücre, diğer hücrelere dönüşür. Vücudun ihtiyacı doğrultusunda farklılaşarak diğer hücrelerin gelişimi, olgunlaşması ve çoğalmasını sağlar” dedi.

Kök hücrelerin vücutta tüm doku ve organların yapısını oluşturan hücreler olduğunu belirten Medikal Estetik ve Alternatif Tıp Hekimi Dr. Esma Rona, “Organizma içinde yer alan tüm hücrelere dönüşebilen ve ana hücre olarak tanımlanan kök hücreler, vücutta ihtiyaç duyulan her bölgede yer alır. Böylece hastalanan veya hasarlanan tüm doku ve organların yenilenmesinde rol oynar. İhtiyaç duyulan hücre tipine dönüşerek; hastalık, yaralanma ve diğer sebepler nedeniyle oluşan organ ve doku hasarı ya da kaybını onarır” şeklinde konuştu.

SAÇ DÖKÜLMESİ TEDAVİSİNDE KÖK HÜCRE YÖNTEMİ

Kök hücre tedavisinin saç dökülmesinde de kullanıldığını belirten Medikal Estetik ve Alternatif Tıp Hekimi Dr. Esma Rona, şunları söyledi: “Saçlı deride kafanın arka kısmında enseye yakın bölümdeki saç folikülleri dökülme oranı en düşük karakterde olan foliküllerdir. Kök hücre tedavisinde biz bu özellikten faydalanmak istediğimiz için enseden kulak arkasında gizlenen bölgede 3-4 noktadan numune alıyoruz. Özel bir cihazda işlemden geçirerek enjekte edilebilir hale getiriyor ve aynı seansta hastamızın saç dökülmesi problemi olan alanlarına enjekte ediyoruz. Saç dökülmesi tedavisinde kök hücre tedavisi uygulama tek seans yapılır, tedavi sırasında hastaya kendi (OTOLOG ) hücrelerinden elde edilen süspansiyon verilir ve sonuçlar 6-8 hafta içinde görülmeye başlar.”

CİLT GENÇLEŞTİRME TEDAVİSİNDE KÖK HÜCRE TEDAVİSİ

Cilt gençleştirme uygulamalarında da kök hücre tedavisinin yapılabildiğini ifade eden Dr. Esma Rona, “Cilt gençleştirmede kişinin kendi yağ hücrelerini (OTOLOG) kullanıyoruz. Yağ hücreleri sürekli kendilerini yenileme ve çoğalma yeteneğine sahip oldukları için antiging işlemde kullanılır. Aynı zamanda uygulanan bölgeye dolgunluk verdiği için dolgu amacıyla da kullanılabilmektedir. Hastanın karın bölgesinden 15 cc kadar küçük miktarda alınan yağ dokusu yine özel bir cihazdan geçirilerek enjekte edilebilir süspansiyon haline getirilir. Elde edilen süspansiyon yüz dekolte bölgesine uygulanır. Bu tedavide de uygulama tek seanstır. Sonuçlar 4-8 hafta içinde görülmeye başlanır” dedi.

Medikal Estetik ve Alternatif Tıp Hekimi Dr. Esma Rona açıklamasına, akne ve akne skarları, cilt çatlakları ve yara izi tedavilerinde de kök hücre uygulamasının yapıldığını ekledi.