DOLAR
34,3464
EURO
37,4706
ALTIN
3.025,81
BIST
8.636,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
15°C
Bursa
15°C
Açık
Çarşamba Açık
17°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi 2020’yi değerlendirdi

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi 2020’yi değerlendirdi
A+
A-

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, üniversite olarak hedeflerinin Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın adına yaraşır ve yakışır, Türkiye’de ve dünya’da bilinen maruf, meşhur, kaliteli bir üniversite haline getirmek olduğuna dikkat çekti

KONYA (İGFA) – Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında 2020 yılını değerlendirdi. Düzenlenen programa NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Mızrak, Prof. Dr. Oğuz Doğan, Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, NEÜ Genel Sekreteri Abdullah Ecevit Öksüz ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

NEÜ Üniversitesi olarak 10 yılı geride bıraktıklarına dikkat çeken NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, marka değeri yüksek, yenilikçi ve dinamik bir devlet üniversitesi haline geldiklerini kaydederek, 2020 yılı içerisindeki elde ettikleri başarılarına yenilerini ekleme sözü verdi.  Üniversite bünyesinde Nisan-Aralık tarihleri arasında 84 bin 376 bin katılımcı ile 364 webinar gerçekleştirildiğini kaydeden Rektör Zorlu, online ortamda düzenlenen faaliyetlerimizde 397 saat canlı yayın yaptıklarını, webinar sayfalarını 190 bin 576 kişinin ziyaret ettiğini, Youtube sayfası aracılığıyla yüklediğimiz webinar kayıtlarının ise 11 bin 268 saat izlendiğini belirterek, “Bu bilgiler ışığında akademik verileri yerleşkelere hapsetmeden, hayatın içine taşıyarak ulaşılan bilgi ve birikimi, başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığın hizmetine sunma amacımızı yerine getirmeye çalıştığımızı ifade etmek isterim” dedi.

Milli kalkınma politikalarının geliştirilmesine verilen desteğin yanı sıra ekonomiye ve endüstriye sağladıkları katma değer ile Türkiye’nin uluslararası bağlamdaki rekabetçi konumuna katkı sağlamayı sürdürdüklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Zorlu, “Gelecek yıllar bize çok daha iyi gelecek, buna inanıyoruz. İşaretlerini şimdiden görmeye başladık bile. URAP’a göre genel sıralamada 10, devlet üniversiteleri sıralamasında 8 sıra birden yükseldik. 2000 yılından sonra kurulmuş 95 üniversite içinde 4 sıra yükselerek 9.’luğa yerleştik. İnşallah bu kategoride hedefimiz zirve. Bu anlamda üniversitemizi ilk sırada tercih edenleri incelediğimizde ise 2018’den 2019’a  yüzde 17, 2019’dan 2020’ye ise yüzde 25’lik bir artış söz konusu. Gelecek dönemde bu artış trendinin devam etmesi ve çok daha yüksek seviyelere çıkması için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Öte yandan 2020 yılında yayıncılık faaliyetleri kapsamında NEÜ Yayınevini aktif olarak faaliyete geçirdiklerini de anlatan Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, “NEÜ Yayınevi içerisinde “basım merkezi” ve “Dizgi&Tasarım” birimlerini de barındıran ve çıktıları artık “NEÜ Yayınları” adı altında faaliyet gösteren bir yapıya büründü. Üniversitemizin “Kurumsal Arşiv ve Açık Erişim” politikası kapsamında 2020 yılında Yedi olan dergi sayımızı, 14’e çıkardık. 442 yazarımızla 29 sayı çıkardık ve 157 bilimsel makaleyi açık erişimimize dahil ederek akademi dünyasına kazandırdık. Bunun yanında yaklaşık 10 yıllık tüm bilimsel dergi arşivini de açık erişime kazandırdık. Bu doğrultuda yaptığımız düzenlemelerle ve girişimlerle birlikte 5.915 yazarın katkıda bulunduğu 231 sayı ve 2.191 makale arşivlenerek açık erişime açıldı. Niceliksel büyümenin yanında niteliksel gelişmeye de önem veren bir anlayışla dergilerin uluslararası arenada tanınırlığı, verimlilik artışı ve etki değerlerinin yükseltilmesi adına çeşitli faaliyetler yürütülmektedir. Bunlarla birlikte yıl içerisinde 23 kitap bastık, ayrıca bildiri özeti, sempozyum kitabı gibi çalışmalarla toplamda 100’e yakın bilimsel eseri, akademi camiasının hizmetine sunduk” dedi.