DOLAR
32,3603
EURO
34,6712
ALTIN
2.394,20
BIST
10.188,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
20°C
Bursa
20°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

İnşaat Mühendisliği öğrencileri, sektör temsilcileriyle buluştu

İnşaat Mühendisliği öğrencileri, sektör temsilcileriyle buluştu
A+
A-

Bursa Uludağ Üniversitesi Yapı Topluluğu, İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İş İnsanları Derneği (İMSİAD)’ın desteğiyle düzenlediği organizasyonla sektör temsilcilerini, İnşaat Mühendisliği Fakültesi öğrencileri ile buluşturdu.

Sektör temsilcilerinin öğrencilere tecrübe ve bilgi paylaşımı yaptığı ‘Sektörle Buluşma’ programı, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programa, BUÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Adem Doğangün, İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Uludağ Üniversitesi Yapı Topluluğu Başkanı Ozan Engin, “Bu programın amacı, öğrencilerimizin sektör temsilcileriyle tanışarak, onların tecrübelerinden faydalanmalarını sağlamaktır. Bu tür etkinliklerin öğrencilerimizin iş hayatına hazırlanmalarında önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

BUÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Adem Doğangün, “Üniversite eğitimlerinin yanında bu tür topluluklarda yer alarak, sorumluluk bilinci ve iletişimini güçlendiren öğrencilerimizin iş hayatında daha başarılı olduğunu gördük. Öğrencilerimizin derslerinin yanında mutlaka bu tür organizasyonlarda görev almalarının çok önemli olduğunu yakından biliyorum” dedi.

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir, “İnşaat sektörü kadim ve her zaman ihtiyaç duyulacak bir meslektir. Her işte olduğu gibi yapı sektöründe de donanımlı eleman ihtiyacına dikkat çeken Şeref Demir, “Öğrencilik yıllarında derslerinizdeki başarının yanı sıra katıldığınız, sorumluluk aldığınız her organizasyon, yaptığınız her staj ve edindiğiniz her tecrübe size artı sağlayacaktır. İşimiz en iyi sahada öğreniliyor, bu yüzden tecrübelerden faydalanmak ve yenilikçi olmak çok önemli. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar ise, “Meslek yaşantınızda size çok faydalı olacak donanımları edinmek adına bu tür etkinliklerde yer almak, katılımcı olmak sizi besleyecek, donanımızı arttıracaktır. Biz meslek odası olarak bu tür etkinliklerin sürekli destekçiyiz. İleri de meslek hayatına girdiğinizde üniversitede aldığınız eğitim sizi geleceğe ne kadar hazırladıysa meslek örgütü ile olan ilişkiniz ve meslek örgütüne koyacağınız katkı da çok değerli olacaktır” ifadelerini kullandı.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, “Aranızda olmaktan dolayı çok mutluyum. Bende Bursa Uludağ Üniversitesi mezunu olarak ne kadar şanslı olduğunuzu belirtmek isterim. Bizim bu şekilde sektör temsilcilerinin tecrübelerinden faydalanma şansımız olmamıştı. Tecrübe çok kıymetli bir değer ve kolay elde edilmiyor. Yapı Denetim Kuruluşları Birliği olarak biz de Bursamızdaki üniversite öğrencilerimize staj desteği vermek istiyoruz. Çünkü bu stajlarla işin her aşamasını görebileceksiniz. Saha tecrübelerimizde çok farklı uygulamalar görebileceksiniz. Biz de bu anlamda öğrencilerimize destek vermek istiyoruz” dedi.

Program, İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir ve İMSİAD Yurtdışı Yatırım İlişkileri Komisyonu Başkanı Latif Altay’ın sunumlarıyla devam etti.