DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Açık
18°C
Salı Açık
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

‘’KURBAN İBADET, PAYLAŞMAK KARDEŞLİKTİR’’

‘’KURBAN İBADET, PAYLAŞMAK KARDEŞLİKTİR’’
A+
A-

İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan, “Kurban İbadet, Paylaşmak Kardeşliktir” sloganıyla Türkiye dahil yaklaşık 50 ülkede kurban bağış çalışması yapacaklarını açıkladı. Kaptan, bir hisse bedelinin 3 bin 700 TL olarak belirlendiği çalışmayla yaklaşık 3 milyon kişiye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

Hüseyin Kaptan, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak 30 yıldır olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı için, kriz bölgelerinde tüm imkanları seferber ettiklerinin kaydetti. “Bu yıl ülkemizde özellikle deprem bölgesinde kurban çalışmalarına yoğunluk vermeyi hedefliyoruz” diyen Kaptan, deprem bölgesinde, afetin ilk gününden itibaren başlattıkları seferberliğin Bursa’dan çığ gibi büyüyerek arama kurtarma ve acil insani yardım alanlarında depremzedelerin yanında olduklarını kaydetti. Kaptan, “Kurban Bayramı’nda da hem kurban hisseleri ile hem çocuklarımıza bayramlık kıyafetler ile depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaptan, açıklamasını şöyle sürdürdü :

“Dünyanın çeşitli coğrafyalarında yeniden Müslümanların yanında olacağız. ‘Kurban İbadet Paylaşmak Kardeşliktir’ diyerek başlattığımız kurban çalışmalarında Bosna’dan Endonezya’ya, Kırım’dan Afrika’nın ortalarına kadar olan bütün İslam coğrafyasında kurban hisselerini mazlumlara ulaştıracağız. Bu çalışmalardaki gayemizi şöyle değerlendirebiliriz : Savaşların, krizlerin, afetlerin ve baskıların olduğu İslam coğrafyasında Müslümanlar Kurban Bayramı’nı yalnız, kimsesiz geçirmesin. Türkiye’den, Bursa’dan bir el uzansın ve ümmetin dertleri ile dertlenen bir milletin olduğunu tüm İslam alemi hissetsin istiyoruz.

Kurban çalışmalarının vakıf çalışmalarımızda çok önemli bir yeri var. Çünkü biz Afrika’dan Asya’nın en ücra yerlerindeki Müslümanlara Kurban Bayramı vesilesiyle ulaşıyoruz. Afrika’da kurban için gittiğimiz köyde su kuyusu olmadığını görüyoruz ve köyü su kuyusu çalışmalarına dahil ediyoruz. Yine kurban çalışmaları için bulunduğumuz Asya’da bir yerleşimde yetim çocukların barınması için bir yetimhane olmadığını gözlemleyip, bölgeye bir yetimhane için çalışmalara başlıyoruz.”

İHH’da, kurbanlık fiyatlarının ülkeden ülkeye değişiklik göstermesi ve bu sebeple kurbanlık fiyatlarının yüksek olduğu ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine yeterince kurban payı ulaştırılamaması dolayısıyla tek fiyat uygulamasına bu yıl da devam ediyor. Kurbanları için İHH’ya vekâlet veren hayırseverler, çalışma yapılacak ülkeler arasından dilediğini seçebilecek.