DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Kurşunlu Kordonunda yeni müjdeyi Başkan Aktaş verdi

Kurşunlu Kordonunda yeni müjdeyi Başkan Aktaş verdi
A+
A-

Gemlik Kurşunlu Kordonu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeşil alan düzenlemesi, yürüyüş yolu ve aydınlatma çalışmalarıyla özel bir kordona dönüştürüldü. Açılış, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kurşunlu Kordonunun ikinci aşamasının tamamlanacağını ve 1 kilometre daha uzatılacağını duyurdu. Ayrıca, bölgeyi yakından ilgilendiren Kumsaz Bölge Parkı ve spor salonu ile ilgili ihale sürecinin başladığını belirterek, bölgenin yalnızca 2-3 ay değil, yıl boyunca bir cazibe merkezi haline gelmesini hedeflediklerini ifade etti.

Bursa’nın sahil kenti kimliğini vurgulamak amacıyla sahillerin kalitesini her geçen gün artıran Büyükşehir Belediyesi, Mudanya, Gemlik ve Karacabey sınırlarındaki 115km’lik sahil şeridi ile İznik ve Uluabat’taki 162km’lik göl sahilinde önemli bakım çalışmaları gerçekleştirdi. Yaz sezonu boyunca 29 idari personel, 135 temizlik personeli ve 30 araçla 24halk plajında 30 hektar sert zemin ve 76 hektar kum temizliği gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, bu yıl İznik ve Karacabey plajlarını mavi bayrakla ödüllendirirken, Gemlik’in Kurşunlu plajını da mavi bayrakla ödüllendirdi. Kıyı bölgesindeki yetersiz patikalar, yıkılan istinat duvarları ve deforme olan zemin nedeniyle sık sık bölge sakinlerinin şikayetlerine konu olan Kurşunlu plajı, Büyükşehir Belediyesi tarafından sil baştan yenilendi.

default

Işıl ışıl oldu

75 bin ton dolgu malzemesi kullanılarak, mevcut 2 metre genişliğindeki yaya kaldırımı 18 metreye genişletildi. Sahil bandında yaklaşık 400 metre uzunluğunda olan yürüyüş alanı da 1500 metrekareden 9500 metrekareye çıkartıldı. Ayrıca, sahil bölgesinde 2300 metrekarelik yeşil alan oluşturuldu ve 52 adet ağaç ile 710 adet çalı bitkisi dikildi. Özellikle yaz aylarında yoğun bir trafiğin yaşandığı sahilde, 24 adet direğe monte edilen 43 adet aydınlatma armatürü ile alanın geceleyin de vatandaşlar tarafından güvenli ve konforlu bir şekilde kullanılması sağlandı.

Açılış müjdelerle yapıldı

Kurşunlu sakinlerinin yaz boyu kullanma imkanı bulduğu Kurşunlu Kordonu, düzenlenen sembolik bir törenle hizmete açılmış oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Bursa Milletvekilleri Zafer Işık ve Mustafa Yavuz ile AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın da katıldığı törene bölge sakinleri de ilgi gösterdi. Konuşmasına bölge sakinlerine yeni müjdeler vererek başlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Birileri laf üretir, biz icraat yaparız. Siz soruyorsunuz şimdi; ‘bundan sonra ne olacak’ diye. Size 2 müjde vereyim. Kumsaz Bölge Parkımızın 3 Ekim’de ihalesi var. Spor salonumuzun ihalesine de çıkıyoruz. Hem spor salonumuzu hem bölge parkımızı Kurşunlu ve Kumsaz sakinlere kazandıracağız. Bunun yanında sahil düzenleme devam edecek. Kurşunlu Kordonunun kalan 1 kısmını da önümüzdeki yıl yapacağız. Burası önemli bir çekim merkezi olacak” dedi.

365 gün yaşam

Kurşunlu ve Kumsaz bölgesinin sadece yaz aylarında yılın 2-3 ayı yaşam olan bir yer olmaktan öte, yılın 365 günü yaşam olan bir bölge haline getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Aktaş, “Bu şehre bir çivi daha çakabilir miyiz? Böyle bir derdimiz, heyecanımız var. Daha güzel Kurşunlu, Gemlik, Bursa hazırlayabilir miyiz? Başka bir derdimiz yok. Birileri boş durmuyor. Yalan ve iftiralarla bu süreci saptırmaya çalışıyor. Siz bize bir emanet verdiniz, biz bu emaneti en iyi şekilde koruyup, bizden sonra geleceklere devretmenin hesabındayız. O yüzden Bursa’nın 17 ilçesinde, 1060 mahallesinde dokunmadığımız nokta yok. Ancak unutmayın, biz bütün bu çalışmaları sizin alın terinizle verdiğiniz vergilerle yapıyoruz. O yüzden, buradaki banka, aydınlatma direğine, ağaca sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur. Bu arada iniş merdivenleriyle alakalı çalışmaları da en kısa zamanda yapıyoruz. Kurşunlu Kordonu hayırlı olsun” dedi.

Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz da hemen her Bursalının anılarında Kurşunlu’ya dair bir şeyler olabileceğini belirterek, “Kurşunlu güzeldi ancak şimdi çok farklı bir güzel. Bu güzel çalışmaya imza atan başta Başkanımız Alinur Aktaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Kurşunlu Mahalle Muhtarı Hüseyin Ormanlar da mahallelerine kazandırılan ayrıcalıklı kordun için Başkan Aktaş’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kurşunlu Kordonu kurdele kesilerek hizmete açılırken, Başkan Aktaş ve protokol üyeleri kordonda gezerek, vatandaşlarla sohbet etti.