DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
25°C

Kütüphane Günleri’nde kadınların eşitlik mücadelesi konuşuldu

Kütüphane Günleri’nde kadınların eşitlik mücadelesi konuşuldu
A+
A-

Nilüfer Belediyesi’nin, “Eşit miyiz?” temasıyla düzenlediği Nilüfer Kütüphane Günleri’nin  son yüz yüze etkinliğinde Türkiye’de kadınların eşitlik mücadelesi ele alındı. 

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün 13 Kasım’dan bu yana düzenlediği ve büyük ilgi gören Nilüfer Kütüphane Günleri kapsamında bu defa de “Türkiye’de kadınların eşitlik mücadelesi” isimli söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşinin konuşmacıları kadınlara yönelik çalışmaları ile bilinen Bahar Yalçın, Huriye Karabacak ve Seher Sinem Mısırlıoğlu oldu.

Avukat Huriye Karabacak, Türkiye’nin yakın tarihinde kadınların hukuk alanındaki mücadeleleri hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin taraf olduğu ancak geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile feshedilen İstanbul Sözleşmesi’nin, uluslararası standartları ortaya koyması, önleyici, kapsamlı ve bütüncül tedbirlere yer vermesi bakımından önemli olduğunu söyleyen Karabacak “Bu sözleşme sembolik anlamı ve kadınların eşitlik mücadelesi bakımından çok önemliydi. Ancak feshedilmesi pratikte çok şeyi değiştirmedi çünkü zaten uygulanmıyordu. Buna rağmen bu sözleşmeden tamamen vazgeçecek değiliz” dedi.

Kadınların Türkiye’de istihdam ve çalışma koşulları hakkında bilgi veren Bahar Yalçın ise 2016-2019 yılları arasında yürüttüğü Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcılığı ve önceki dönem meclis üyeliği süreçlerinde yoğunlaştığı kamusal alanın kullanım şekilleri, kentsel topluluklar, kadın kooperatifleri, toplumsal eşitlik politikaları ve bütçe yansımaları alanlarında edindiği  deneyimleri aktardı. 

Kadın koalisyonu, siyasal katılım ve yerel siyaset çalışma gurubu üyesi olan, çeşitli ulusal, uluslararası örgütler ve şirketlerde toplumsal cinsiyet eşitliği, yerel yönetimler, mültecilik konularında danışmanlık ve eğitmenlik yapan Seher Sinem Mısırlıoğlu da kadın hakları konusunda katılım ve yerelden düşünmenin önemini vurguladı. Yerel yönetimlerin ve  belediyelerin, bu konuda dönüşüm ve değişim açısından sahip olduğu temel konuma dikkat çeken Mısırlıoğlu “İnsan haklarının, kadın özgürlüğünün gelişmesi ve katılımcılığın artması için kadınların yerel politikalara dahil olması çok önemli” diye konuştu.