DOLAR
32,2662
EURO
35,0671
ALTIN
2.466,25
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
26°C

MARSİFED aylık toplantısını İnegöl’de yaptı

Marmara ve İç Anadolu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (MARSİFED) aylık Yönetim Kurulu toplantısı İnegöl Genç İş İnsanları Derneği’nin (İGİAD) ev sahipliğinde İnegöl’de gerçekleştirildi.

MARSİFED aylık toplantısını İnegöl’de yaptı
A+
A-

MARSİFED Başkanı Osman Akın’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, federasyonun ve üye derneklerin faaliyetleri ile önümüzdeki döneme ilişkin yapılacak çalışmalar değerlendirildi. MARSİFED Başkanı Osman Akın, “Federasyon bünyemizdeki derneklerimizin üyeleri, üretimden istihdama ve ihracata kadar ülkemiz ekonomisine çok önemli katkılar sağlıyor” şeklinde konuştu.

Toplantıya konuk olarak katılan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, genel konulara ilişkin değerlendirmesinin ardından, İnegöl’deki konkordato söylentilerine değindi. Uğurdağ, “Ekonomik gücüyle iller arasında 22. sırada yer alan, yıllık 1.7 milyar doların üzerinde dış ticaret hacmine sahip olan, 1.5 milyar doları ihracat ve 300 milyon dolara yakın da ithalatı bulunan ve devamlı dış ticaret fazlası veren İnegöl ile ilgili maalesef bir süredir yanlış bir algı ortaya konmaya çalışılıyor” dedi.

ŞEHİRLERİN DE ALGISININ, İTİBARININ İYİ YÖNETİLMESİ GEREKİR

İnegöl’de 14 bin işletmenin faaliyette bulunduğunu belirten Uğurdağ,; “Ekonomideki sorunlar ülkemizin diğer şehirlerini olduğu gibi İnegöl’ü de etkiliyor. Ancak, İnegöl, ekonomisi çok güçlü ve dinamik bir şehir. İnegöl’de 14 bin işletme var. Yapılan belirlemelere göre son 5 yılda sadece 53 firma konkordato başvurusu yaptı ve bunlardan sadece 5-6 tanesi faaliyetine son verdi. Buna karşın konkordato konusu abartılı bir şekilde gündeme getiriliyor. Sanki İnegöl’de genel bir ekonomik sıkıntı var gibi lanse edilmeye çalışılıyor. Bunun İnegöl ekonomisiyle alakalı maksatlı olarak yapıldığını düşünüyoruz. Kamuoyunun bunlara itibar etmemesini ve prim vermemesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantının diğer bir konuğu olan Gürsu Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Yıldırım da belediye olarak sürdürdükleri “Yetenekli Kadınlar Projesi” hakkında MARSİFED Yönetim Kuruluna bilgiler sunarken Federasyon bünyesindeki derneklerle yapabilecekleri iş birlikleri hakkında açıklamalarda bulundu.

MARSİFED 27 MAYIS’TA ANITKABİR’İ ZİYARET EDECEK

MARSİFED’in Dijital Federasyon çalışmaları, Mudanya Üniversitesi ile birlikte gerçekleştireceği iş birliği ve üyelere yönelik düzenlenecek etkinliklerin ele alındığı toplantıda 27 Mayıs tarihinde yapılacak Anıtkabir ziyareti de ele alındı.

MARSİFED Yönetim Kurulu toplantısının devamında ev sahibi İnegöl Genç İş İnsanları Derneği’nin (İGİAD) Başkanı İsmail Sülek de dernek faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu. İGİAD’ın 30 yılı aşkın geçmişi ve yaklaşık 300 üyesiyle önemli gücü temsil ettiğini vurgulayan Sülek, MARSİFED Yönetim Kurulu’nu İnegöl’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.  İnegöl’ün büyük bir ekonomik potansiyele sahip olduğunu dile getiren Sülek, “İnegöl, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülke ekonomisine artı değer üretmeye ve örnek olmaya devam edecektir” diye konuştu. 

ETİKETLER: , ,