DOLAR
32,2014
EURO
34,7657
ALTIN
2.425,05
BIST
10.186,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C

MARSİFED Başkanı Kaya: Depremden ders çıkarılmalı

A+
A-

Marmara ve İç Anadolu Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu’nun (MARSİFED) 2022 yılı Mali Genel Kurulu, BUSİAD Evi’nde gerçekleştirildi. Mali genel kurulda konuşan MARSİFED Başkanı Ramazan Kaya, Kahramanmaraş ve Hatay’da yaşanan depremlerle ilgili konuştu. Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğuna dikkat çeken Kaya, “Maalesef 1999’da yaşanan depremden gerekli dersleri tam anlamıyla çıkaramadığımız ortadadır. İnşallah bu yaşadığımız depremler bize son ders olur” dedi.

BUSİAD Evi’nde gerçekleştirilen 2023 yılı mali genel kuruluna, MARSİFED Başkanı Ramazan Kaya ve MARSİFED Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra MARSİFED’e üye derneklerin başkan ve temsilcileri geniş katılım sağladı.

MARSİFED 2023 Yılı Mali Genel Kurulu, depremlerde yaşamlarını yitirenler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Divan Başkanlığını Ali İhsan Yeşilova’nın yaptığı mali genel kurulda konuşan MARSİFED Başkanı Ramazan Kaya, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Başkanlar deprem bölgesine gitti

Deprem felaketinin ardından MARSİFED ve TÜRKONFED’in yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Ramazan Kaya, “Felaket sonrasında TÜRKONFED bünyesinde hemen bir kriz masası oluşturuldu. Bölgedeki 4 federasyon ve 45  dernekle bağlantıya geçilerek acil ihtiyaçlar ve taleplerin karşılanması yoluna gidildi. Bu çerçevede hem federasyonumuz hem bağlı derneklerimiz hem de diğer federasyonlarımız TÜRKONFED’le koordinasyon içerisinde çalıştı ve çalışmaya devam ediyor. Aynı zamanda TÜSİAD’la işbirliği içerisinde çalışmalar yürütüldü. TÜRKONFED başkanı ve TÜSİAD başkanı deprem bölgesinde ziyaretler gerçekleştirdiler” ifadelerini kullandı.

Kaya: “Ders çıkarmanın zamanı gelmedi mi?”

Türkiye’nin deprem ülkesi olduğuna dikkat çeken MARSİFED Başkanı Ramazan Kaya, Maalesef 1999’da yaşanan depremden gerekli dersleri tam anlamıyla çıkaramadığımız ortadadır. İnşallah bu yaşadığımız depremler son ders olur. Zira ülkemiz bir deprem ülkesi ve bölgemiz de risk altında bulunmaktadır. Bölgemizde oluşabilecek herhangi bir depremin yıkıcı etkisi çok daha yüksek olma potansiyeline sahiptir. Kamu ve iş dünyası olarak orta ve uzun vadede yapılabilecekler belirlenmeli ve bir an önce hayata geçirilmelidir. Federasyonumuz da bu çerçevede üye derneklerimizle, TÜRKONFED’le ve diğer paydaşlarımızla koordineli bir şekilde çalışmaya devam edecektir” dedi.

Deprem sonrası gerekli yapısal reformların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Kaya, “Birçok alanda hızlı adımlar atıldığına şahitlik ediyoruz. Bölgedeki hayatın normale dönmesi adına biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Fakat ülke olarak bu yaşananları hak etmediğimizi düşünüyorum. İnsan kaynağımızla, sanayimizle, doğal kaynaklarımızla ve 100 yıllık Cumhuriyet kültürümüzle çok daha iyilerini yapabileceğimize olan inancımız tamdır. Çünkü biliyoruz ki bizim köklü geçmişimizde ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturu şiar edinilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle depremlerde canlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Memleketimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

ETİKETLER: