DOLAR
32,2182
EURO
35,0691
ALTIN
2.525,40
BIST
10.707,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Matlı Süt Ar-Ge merkeziyle kalitesini tescilleyecek

A+
A-

Türkiye’nin protein ihtiyacını karşılayan gıda grubu olma hedefiyle Yörsan’ı bünyesine katarak Burdan markasıyla sektöre güçlü bir giriş yapan Matlı Süt ve Süt Ürünleri Sanve Tic A.Ş., kuracağı Ar-Ge merkezi sayesinde geleneksel ürünleri inovasyon ve teknolojiyle geliştirip tüketiciye daha sağlıklı, kaliteli ve yeni ürünler sunmayı amaçlıyor.

Günlük bin 200 ton çiğ süt işleme kapasitesi ile Türkiye’nin ilk 5 üretim tesisinden biri olan Matlı Süt ve Süt Ürünleri San. Tic. A.Ş., Burdan markası altında yatırımlarına devam ediyor. İnovasyon ile teknolojiyi bir araya getirip süt ve süt ürünleri sektörüne yenilikçi çözümler sunmak amacıyla çalışmalar yürüten Matlı Süt, Balıkesir’in Susurluk ilçesinde bulunan 120 bin metrekare arsa üzerinde 60 bin metrekare kapalı alana sahip üretim tesisinde Ar-Ge merkezi kurmaya hazırlanıyor. Yarım asrı aşkın tecrübesiyle tarım ve gıda sektörüne öncülük eden Matlı Süt, Ar-Ge merkezinde yürüteceği çalışmalar ile katma değeri yüksek ürünler üreterek, hem tüketicilerin daha güvenilir, hijyenik ve kaliteli ürünler tüketmesini sağlamak hem de gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Yeniliğin ve Teknolojinin Gücü

Matlı Süt ve Süt Ürünleri San Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, temelleri 1965 yılına dayanan Matlı Grubu olarak Ar-Ge ve inovasyona büyük önem verdiklerini söyledi. Kuruldukları ilk günden itibaren her zaman en son teknolojiye yatırım yaptıklarını vurgulayan Özer Matlı, tarım ve gıda sektörüne katma değerli ürünler sunmak için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Matlı, “Kuracağımız Ar-Ge merkezi ilehızla değişen ve dijitalleşen dünyada gıda sektörünün geleceğine yön verecek sektörel çözümlerimizin yanı sıra, mevcut geleneksel ürünlerimizin kalitesini artırmaya vegeliştirmeye yönelik projeleri de hayata geçirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Burdan farkını kaynağında yaratıyoruz Burdan markalı ürünlerin lezzet garantisinin kaliteli ve sağlıklı süt olduğunu vurgulayan Özer Matlı, “Uluslararası gıda güvenliği standartlarındaki üretimimize paralel olarak “Yüksek kaliteli süt ancak bilinçli hayvancılık ve kaliteli besleme ile mümkündür” yaklaşımından hareketle, hayvan beslemesinde kullanılan yem içeriğini daha kaliteli ve verimli hale getirmeyi planlıyoruz. Tam 52 yıldır üreticilerimizin yanlarında olarak onlara besleme danışmanlığı veriyoruz. Bu danışmanlık modelimizi şimdi bir adım daha ileriye taşıyacak ve hem tüketicilerimiz hem de üreticilerimiz için katma değeri
yüksek sonuçlar alacağımız çalışmalara başlıyoruz. ” diye konuştu.

ETİKETLER: ,