DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

MEB BAKAN YARDIMCISI MAHMUT ÖZER TARİHİ TOPHANE MTAL’DE SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

MEB BAKAN YARDIMCISI MAHMUT ÖZER TARİHİ TOPHANE MTAL’DE SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
A+
A-

Bursa’nın köklü okullarından 153 yıllık Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Millî Eğitim Bakanlığı ile Tüm Saatçi ve İşadamları Derneği (TÜSAD) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında açılan Mikromekanik Bölümünü ziyaret eden MEB Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, okulda incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

MEB Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, okulda Tüm Saatçi ve İşadamları Derneği Başkanı Hayrettin Akpınar ve sektör temsilcileriyle de bir araya geldi. İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’in de yer aldığı toplantıda konuşan Mahmut Özer, Mikromekanik Bölümünde yüzde yüz istihdam garantisi öngörüldüğünü belirtti.

Mikromekanik dalını ülkemizin gelişmiş dünya ile rekabet edebilmesine imkân sağlayan mesleklerden birisi olarak değerlendiren Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer şunları söyledi:

 “2023 eğitim vizyonu çerçevesinde sektörün talep ettiği yetkinliklere uygun olarak geliştirilen ve bu kapsamda nitelikli işgücü yetiştirilmesi hedeflenen mikromekanik dalı stratejik bir öneme sahip. Ülkemiz hem saatçilik alanında nitelikli iş gücüne kavuşacak hem de dünyada hızlı bir yükselme trendinde olan stratejik öneme haiz mikromekanik dalında yetkin ve üstün becerilere sahip bireyler yetiştirilecek. Bursa’da açılan mikromekanik dalı, okul ile sektör arasında kurulan işbirliklerinin en güzel örneklerinden biri. Okul ile sektör arasında kurulan iş birliklerini çok önemsiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.