DOLAR
32,2834
EURO
34,7821
ALTIN
2.381,64
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
19°C
Bursa
19°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

MEB’den yeni düzenleme! 

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin yılda 180 gün yerine 200 gün okula gideceği şekilde bir takvim oluşturmaya başladı. Düzenlemeye göre ara tatiller devam edecek ancak yaz tatili daha kısa sürecek.

MEB’den yeni düzenleme! 
A+
A-

Yaz tatili kısaltılacak ancak öğrencilerin yıl boyunca daha fazla okula gitmesi için 180 gün olan eğitim-öğretim günü, 200 güne çıkarılacak.

Bu günlerin artması için de yaz tatilinin kısaltılması hedefleniyor.

Gelişmiş ülkelerdeki süre göz önünde bulunduruluyor

Birinci dönem 90 gün, ikinci dönem de 90 gün olmak üzere 180 gün olan eğitim-öğretim günleri, resmi ve milli-dini bayramlara göre hesaplanıyor.

Kimi zaman hava muhalefeti nedeniyle bu günler kısalabiliyor. MEB’ de bu durumun önüne geçmek adına, gelişmiş ülkelerdeki süreyi de göz önünde bulundurarak bir çalışma halinde.

11 haftalık yaz tatili uzun bulunuyor

Türkiye’de ara tatil düzenlemesinden önce yaz tatili 13 hafta olarak yapılıyordu.

20192020 eğitim-öğretim yılından itibaren bu süre 11 haftaya düştü.

Ancak diğer ülkelerde karşılaştırıldığında bu sürenin yine uzun olduğu belirtiliyor.