DOLAR
32,2000
EURO
34,7755
ALTIN
2.436,43
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
19°C

MHP Genel Sekreteri Büyükataman’dan Özgür Özel ve DEM Partisi’ne sert tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve DEVA Partisi’ne sert tepki gösterdi.

MHP Genel Sekreteri Büyükataman’dan Özgür Özel ve DEM Partisi’ne sert tepki
A+
A-

Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, Özgür Özel’in, TBMM’de teröre karşı ilan edilen ortak bildiriye imza atmayarak teröristlere moral kaynağı olduğunu savundu. Büyükataman, “PKK argümanları ile TSK’ya hesap sormaya kalkacak kadar rotasını şaşırmış, CHP’nin bir milli güvenlik sorunu olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

Özgür Özel’in, “bölgeden çok çelişkili haberler geliyor” diyerek neyi kastettiğini de açıklamak zorunda olduğunu belirten Büyükataman, “CHP’nin operasyon bölgelerinde TSK dışında hangi kaynaklardan bilgi aldığı izaha muhtaçtır” diye konuştu.

Özgür Özel’in, henüz şehitlerimizin cenazeleri bile kalkmadan şehitlerimizin katilleri ile birlik olduğunu ifade eden Büyükataman, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin hiçbir zaman taviz vermediği kırmızı çizgileridir ve duruşumuz geçmişten bu güne tartışmasız bir şekilde ortadadır” dedi.

CHP’nin, bölücü taleplerini sonsuz bir hoşgörü ile karşıladığı DEVA Partisi’nin “özerklik, federasyon, anayasanın ilk dört maddesi” hakkındaki düşmanca yaklaşımı karşısında tek bir söz söylemediğini belirten Büyükataman, “Özgür Özel; buyursun samimiyse DEM’lilerin terörist başını öven alçak söylemlerine tek bir söz etsin. Edemez!” diye konuştu.

Büyükataman, “Hikâyesi başlamadan biten, genel başkan olduğu ilk günden itibaren terör uzantılarına selam yollamaktan bir adım öteye gidemeyen Özgür Özel’in, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye söz söylemeye hakkı yoktur ve haddi de değildir” dedi.

DEM Partisi’nin de Genel Başkan Bahçeli’yi hedef aldığını belirten Büyükataman, “Bu ‘zararlı ikilinin’ birlik olup Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’yi hedef almaları elbette tesadüf değildir” dedi.

Büyükataman, DEM Partisi’ne seslenerek, “Yalnızca eş genel başkanınız değil, Türk milletini terör ile tehdit eden, birliğine ve vatanına göz diken her terör uzantısı soysuzdur” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin terörle mücadelesini sürdüreceğini vurgulayan Büyükataman, “Son teröristin kökü kazınana kadar da durmayacaktır” ifadelerini kullandı.