DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

“Faizin kaldırılması lazım”

“Faizin kaldırılması lazım”
A+
A-

BBP Sivas İl Başkanı Uğur Bulut, sosyal patlamanın önüne geçilmesi isteniyorsa elzem olan faizlerin alınmaması gerektiğinin altını çizdi. Bulut, talebin karşılanmaması halinde geçtiğimiz yılın faiz oranlarıyla kredi taksitleri hesaplanarak ertelenmesinin faydalı olacağını öne sürdü.

SİVAS (İGFA) – Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Uğur Bulut, pandemi döneminde zor günler geçiren esnaflara yönelik açıklama yaptı. Yerel gündemi değerlendiren BBP İl Başkanı Bulut, Sivas’ta yaklaşık 16 bine yakın esnaf olduğunu belirterek, 2020 yılında Esnaf Odaları’nın sicil kaydı alan esnaflar olduğunu söyledi. 2020 yılında sicilini bir şekilde sildirmek ve işyerini kapatmak zorunda kalan 616 esnafın varlığına dikkati çeken Başkan Bulut, “Bunların içerisinde emekli olup ticareti bırakanlar, göç edenler de olabilir. Ancak bunu araştırdığımız da derinlere indiğimizde belinde yatan esas sorun maalesef ki iş yapamama ve ticaretin gereği olan bir döngünün sağlanamadığını görmekteyiz’’ dedi. 

“FAİZİN KALDIRILMASI LAZIM’’ 
Esnafa yapılacak iyiliğin faizinin kaldırılması olacağını kaydeden Başkan Bultu, “Pandemi döneminde en çok esnaf ve zanaatkarlarımız etkilenmiştir. Bu süreçle birlikte kahvehanelerimiz, okul kantinleri, kırtasiyeler, lokantacılar, halk otobüsçüleri, okul servisi ve eğlence yerleri çokça etkilendi. Esnaflarımız iş yerlerini açamadığı için vergi, sigorta başta  olmak üzere giderlerini karşılayamamaktadır. 1 Mart tarihi itibariyle özellikle çay ocakları, kahvehaneler, lokantalar, hizmet sektörü iş yerlerini açtı diyelim. İş yerlerini açsa bile kimsenin bir sihirli değnekle iş yerlerini dolduracak ticaret yapacak bir hali yok. Dolayısıyla siz bu kredi taksitlerini ertelerken bugünün güncel faiz oranlarıyla ertelerseniz önümüzdeki süreçte esnaf yine devlete faiz ödeyen bir duruma düşer. Bu anlamda yapacağımız en iyi iyilik bir sosyal patlamanın önüne geçmek istiyorsak burada kesinlikle faizin oradan bertaraf edilmesi gerek” diye konuştu.