DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

MİLLETİN ZAFERİ 7.YILINDA

MİLLETİN ZAFERİ 7.YILINDA
A+
A-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7.yıl dönümünde İznikliler Milli İrade Meydanında buluştu. Milli iradeye sahip çıkan aziz milletimizin Demokrasi Zaferi ile taçlandırdığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü İznik Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen program ile gerçekleşti.

15 Temmuz 2016’da ‘FETÖ Terör Örgütü’ne bağlı hainlerce’ yapılan işgal girişiminde şehit düşen vatandaşlar için İlk program Öğle Namazı öncesi Eşrefzade Camii’nde Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunarak başladı. İznik Belediye Başkanlığı tarafından burada ikramlarda bulunuldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen fotoğraf sergisi ilçe protokolü tarafından ziyaret edildi.

Akşam saat 20.00’da Kaymakamlık önünden başlayan Demokrasi ve Bayrak yürüyüşü İznik Milli İrade Meydanında son buldu. Buradaki program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından İlçe Müftülüğüne bağlı İmam Hatipler tarafından sela ve Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

15 Temmuz’da yaşanan ihaneti ve hainleri asla unutmayacaklarını vurgulayan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, bu hain darbe girişimini, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokakları ve meydanları doldurarak, göğsünü tanka siper ederek hezimete uğrattı. 15 Temmuz gecesi millet Türkiye Geçilmez dedi.Bir asır önce ya istiklal ya ölüm parolasıyla Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandıran Türk Milleti, 15 Temmuz’da, gün vatana sahip çıkma günüdür diyerek vatana sahip çıkmış, alçaklara vatan toprağını dar etmiştir.İstiklal Harbi nasıl yeni bir dönemi başlatmışsa, 15 Temmuz da yeni kapılar aralamış, bağımsızlığımızı korumanın yanında, milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştirmesinde de dönüm noktası olmuştur.O gece aziz milletimiz ülkemizin geleceğine ve kendi karar verme yetkisine sahip çıkmıştır.Milletimiz, o gece, tıpkı 570 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir.tıpkı 570 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir.tıpkı 570 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir.Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen Fetöcü hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli  Birlik Günü’nde En büyük gücümüzün milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunun bilinciyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

İznik Kaymakamı Recai Karal da yaptığı konuşmada o gün yaşananlara değinerek “Biz Türk milleti olarak dayanışmamızı, birliğimizi, demokrasimizi, Hukukun üstünlüğü ilkelerini öyle bir icra etmeliyiz ki düşmanlarımız bize imrenmelidir.  Bu duygu ve düşünceler ile başta 15 Temmuz gecesi şehit olan Türk milletinin asil evlatları, değerli 2196 gazimiz şükran ve minnet ile anıyorum” dedi.

Program da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü anlatan sinevizyon gösterisi izlendi. Programa gelenlere İznik Belediyesi tarafından lokma ve çeşitli yiyecekler ikram edilirken, İlçe Müftülüğü tarafından yapılan dua ve saat 00:13’te okunan selalar ile program sona erdi.