Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
26°C

Mimar Sinan Spor Kompleksi Açıldı

Mimar Sinan Spor Kompleksi Açıldı

TAHA TÜTÜNCÜ

Yıldırım Belediyesi tarafından geniş kapsamlı renovasyon çalışmaları sonucunda daha modern ve konforlu olarak hazırlanan Mimar Sinan Spor Kompleksi hizmete açıldı.

Açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil Şahin, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, protokol ve vatandaşlar katılım sağladı.

Açılış konuşmasında Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla ve insanlarıyla Bursa’nın en güzel ilçesi olan Yıldırım’a hak ettiği hizmet ve yatırımları kazandırmak için beş yıldır samimiyet ve gayretle çalışmaya devam ediyoruz.

Yıldırım, tarih, kültür ve medeniyet kenti olduğu kadar aynı zamanda bir spor kentidir. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için çalışıyoruz.

Bursa’da en doğru, en güzel kentsel dönüşüm projelerine hamdolsun Yıldırım ilçemizde gerçekleştirdik. Şu anda onun üzerinde noktada kentsel dönüşüm projeleri gerçekleşiyor. Bununla birlikte yeni sosyal yaşam alanları oluşuyor. Yeni bulvarlar, yeni parklar, yeni kültür ve sosyal alanları oluşuyor.

Çünkü biz kentin ana unsurunun binalar değil insan olduğuna inanıyoruz. Onun için yeni mekanların kazandırılması kadar bu mekanlara ruh veren, insanımıza da hizmet etmeyi önceliyoruz.

Bu bağlamda Bursamızın yüzde birlik yüz ölçümüne sahip olmasına rağmen yüzde yirmi ikisini barındıran Yıldırım ilçemizde öncelikle yeşil alanlarla ilgili çok büyük alanlar kazandırdık. Göreve gelirken altı yüz altmış bin metrekare yeşil alan kazandırma hedefimiz varken hamdolsun bu rakamı çoktan geçtik. Hedefimizi bir buçuk milyon metrekareye çıkardık. Ve şu an itibariyle bir milyon yüz bin metrekaresinden daha fazlasını da Yıldırım ilçemizde hizmete açtık.

Uyumayan kütüphanelerle, çocuk üniversitemizle, çocuk kütüphanelerimizle, spor merkezlerimizle, gençlik merkezlerimizle, kadın kooperatiflerimizle, kadın girişimcilik istihdam merkezimiz, inovasyon merkezimizle hamdolsun Bursa’nın hizmette göz bebeği olan bir ilçe konumuna geldik.

Bu yatırımlarımızdan belki de en özel çalışmalardan bir tanesi de Gençlik ve Spor Yatırımları alanında oldu. Bugüne kadar ilçemize hem Türkiye’nin en büyük spor kompleksi Naim Süleymanoğlu başta olmak üzere yirmi iki eseri kazandırdık.

Bu yatırımlar sadece fiziki yatırımlardan ibaret değil. Bu yatırımlar aynı zamanda Yıldırımlı gençlerimizin ve çocuklarımızın sağlıklı, mutlu, başarılı bir gelecek inşa etmelerine katkı sağlıyor.

Geçtiğimiz yaz okullarında sadece kırk bin evladımıza sadece geçtiğimiz yaz okullarında hizmet verdik. İki yüz bine yakın gencimiz bizim spor merkezlerimizden istifade etti. Bursa’da yine sadece Yıldırım’da olan kadın spor merkezlerimizle sadece Yıldırımlı kadınlara değil, Bursalı tüm hanımefendilere hitap eden çok özel merkezler kazandırdık.

Çünkü biz sporu sadece fiziksel gelişimden ibaret görmüyoruz. Sporla birlikte çocuklarımız disiplini öğreniyor. Buralarda takım ruhunu elde ediyor. Birlikte hareket etmeyi, kazanmayı ve kaybetmeyi burada öğreniyor. Alın teri olmadan başarının olmayacağını burada görüyor. Tüm bu çabalarıyla birlikte aslında çocuklarımızı bizler geleceğe hazırlıyoruz.

Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na Yıldırım’a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.

İki gün önce Ankara’daydık. Milletvekillerimizle, il başkanımızla, büyükşehir belediye başkanımız ve saygıdeğer valimizle birlikte Bursa’daki spor yatırımlarını, gençlik yatırımlarını konuştuk. Biz de bizim de Yıldırım ilçemiz adına taleplerimiz olmuştu. Hem yeni bir kapalı spor salonu daha kazandıralım, yeni halı sahalar kazandıralım ve mevcut tesislerimizin iyileştirilmesi noktasında destek istedik.

Bakanımız yine bizi her zaman olduğu gibi kırmadı. İnşallah yakın bir zamanda da Piremir mahallemizde bir kapalı spor salonu kazandırılmasına bir kapalı spor salonu inşaatına yakın bir zamanda başlayacağız inşallah.

Yaptığımız tüm çalışmalarda genel müdürümüz bir Yıldırımlı olarak bizlerin her zaman yanında olduğu, yol göstericisi oldu. Her zaman kapısını açtı, bize yol gösterdi, destek oldu. Ben huzurlarınızda hem genel müdürümüz, kıymetli dostumuz Profesör Doktor Sayın Süleyman Şahin’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tören kurdele kesiminin ardından sona erdi.