DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Mudanya Belediyesi’nden Orhan Kemal Kütüphanesi

Mudanya Belediyesi’nden Orhan Kemal Kütüphanesi
A+
A-

Mudanya Belediyesi, Türk edebiyatının önemli yazarlarından biri olan Orhan Kemal’in adını taşıyan yeni bir kütüphaneyi hizmete açtı. Orhan Kemal Kütüphanesi, sadece zengin bir kitap koleksiyonuna sahip olmakla kalmayacak, aynı zamanda bir eğitim merkezi olarak da faaliyet gösterecek.

Siteler Mahallesi’nde hizmete giren Orhan Kemal Kütüphanesi’nin açılışı, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Orhan Kemal Müzesi’nin kurucusu, yazar Işık Öğütçü’nün katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Türkyılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, çocukların bilgiye çağdaş ve nitelikli koşullarda, eşit şartlarda ulaşabilmesi amacıyla bu kütüphaneyi kazandırdıklarını belirtti. Orhan Kemal Kütüphanesi’nin sadece kitaplardan ibaret olmayacağını, aynı zamanda kültür ve eğitim merkezi olarak da hizmet vereceğini vurguladı.

Başkan Türkyılmaz, “Ömrüne çok sayıda eser sığdıran, kalemini insan ve toplum ilişkileri için kullanan, Anadolu insanının hayat mücadelelerini işleyen Yazar Orhan Kemal’in ismini kentimizde yaşatacağız. Kütüphanemizin yapımında emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyoruz” dedi. Orhan Kemal’in oğlu ve yazar Işık Öğütçü, açılışta Mudanyalı çocuklar için kitaplarını imzaladı.

Orhan Kemal Kütüphanesi, sadece kitapseverlere değil, aynı zamanda öğrencilere, araştırmacılara ve kültür sanat etkinliklerine ilgi duyan herkese hitap edecek. Kütüphane, bölge halkına geniş bir kitap koleksiyonu sunmanın yanı sıra çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaparak kültürel bir buluşma noktası olmayı hedefliyor.