DOLAR
32,2633
EURO
35,0663
ALTIN
2.466,23
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
26°C

Mudanya’da Cumhuriyet’in ışığı sergiye çıkıyor

Mudanya’da Cumhuriyet’in ışığı sergiye çıkıyor
A+
A-

Mudanya Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. Yılına özel resim çalıştayı düzenledi.

Mudanya Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını özel bir sanat etkinliğiyle kutlamaya hazırlanıyor. Belediye tarafından düzenlenen “Sanatın Işığı” adlı resim çalıştayı, 16 yetenekli ressamı bir araya getiriyor. Bu çalıştayda ortaya çıkan eserler, 23 Eylül Cumartesi günü Bademli Hanımeli İmece Evi’nde gerçekleşecek bir sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, çalıştayı ziyaret ederek ressamlarla sohbet etti ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Leyla Yüksel’in küratörlüğünde düzenlenen bu sanat etkinliğine katılan ressamlar arasında Ağıt Uğur Uludağ, Arzu Karayel, Ceyda Güler, Durmuş Ali Akça, Ebru Narin, Erkin Keskin, Gülümay Çiraz, Hacer Elitok, Hayati Çetin, İzzet Temel, Kübra Karataş Öztan, Mehmet Kanlı, Mine Gençtürk, Yüksel Baydar ve Zeynep Bingöl Çiftçi bulunuyor.

Bu çalıştayda ressamlar, çeşitli sanatsal etkinlikler, atölye çalışmaları ve sanat performansları gerçekleştiriyorlar. Ortaya çıkan resimler, “Cumhuriyetin 100. Yılı Sanatın Işığı” adlı sergiyle sanatseverlerle buluşacak. Serginin açılışı 23 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’te Bademli Hanımeli İmece Evi’nde yapılacak.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kentlerinde kültür ve sanata verilen önemin altını çizerek, yetişkinlere ve çocuklara tiyatro, müzik, görsel sanatlar, spor ve daha birçok alanda eğitimler ve kurslar verdiklerini ifade etti. Mudanya’nın kültürel değerlerini sanatla bir araya getirme çabalarını sürdüreceklerini vurgulayan Türkyılmaz, resim çalıştayının bu yıl ilk kez düzenlendiğini ve olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti. Sanatçılara teşekkür eden Türkyılmaz, tüm vatandaşları sergiye davet etti.

Mudanya Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleriyle şehrin kültürel zenginliğine katkıda bulunmaya devam ediyor. Bu tür etkinlikler, sanatın ve kültürel değerlerin yaygınlaşmasına katkı sağlayarak toplumun daha geniş bir kesimine ulaşıyor.