DOLAR
32,3640
EURO
34,7872
ALTIN
2.394,68
BIST
10.246,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

MÜSİAD Bursa’da Makine Sektörüne Yol Haritası: Yerli Üretim ve Teknoloji

MÜSİAD Bursa’da Makine Sektörüne Yol Haritası: Yerli Üretim ve Teknoloji
A+
A-

MÜSİAD Bursa’da Makine Sektörü için Yol Haritası Çizildi

MÜSİAD Bursa Makine Sektör Kurulu Genel Toplantısı’nda, sektörün geleceği mercek altına alındı. Toplantıda, yerli üretime odaklanarak katma değerin artırılması ve teknolojik yeniliklere yatırım yapılması gerektiği vurgulandı.

MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Şenocak, makine sektörünün, imalat sanayi içindeki öneminin giderek arttığını kaydetti. Şenocak, “Ülke ekonomimizin kilit büyüme faktörlerinden biri olan sektör, aynı zamanda sanayileşmenin de itici gücü. Ülkemiz, Avrupa’nın en büyük 6. makine üreticisi konumundayken Bursa da sektörün en yoğun faaliyet gösterdiği başlıca şehirler arasında yer alıyor.” dedi.

Konuşmasında son dönemde jeopolitik risklerin arttığına dikkati çeken İğrek Makine Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İğrek, “Ülke olarak davamızdan vazgeçmeden, ana fikirden uzaklaşmadan yolumuza devam edeceğiz. Biz güçlü olmak zorundayız. Bugüne kadar şahsen ve firma olarak yerli üretime çok önem verdik. İthal ürünler yerine kendi üretimlerimizi yapma kabiliyetini gösterdik. Yerli ve milli savunma sanayi için üretim faaliyetlerimiz ile katkı sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Bursa Makine Sektör Kurulu Başkanı Serdar Sağlam ise “Sektörümüzün gelişimi için tecrübe paylaşımının yapıldığı toplantılarımıza önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz.” diye konuştu.