DOLAR
32,3751
EURO
34,7785
ALTIN
2.395,53
BIST
10.241,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
16°C
Bursa
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

MÜSİAD Bursa’dan binalarda yangın güvenliği bilgilendirmesi

MÜSİAD Bursa’dan binalarda yangın güvenliği bilgilendirmesi
A+
A-

MÜSİAD Bursa, binalarda yangın güvenliği için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Kimya, Metal ve Maden Sektör Kurulu tarafından düzenlenen bir bilgilendirme toplantısında yangın güvenliği konusunu ele aldı. Dalgıç Yangın Sistemleri Firması Yangın Güvenlik Uzmanları Orhan Doğan, Mutlu Yılmaz ve Cihan Aydemir, toplantıda yangın önlemleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

MÜSİAD Bursa Kimya, Metal ve Maden Sektör Kurulu Başkanı Cemalettin Can, toplantının açılış konuşmasında yangın güvenliğinin son yıllarda önemli bir konu haline geldiğine dikkat çekti. Orman yangınları ve sanayi tesislerindeki yangın vakalarının artmasıyla birlikte yangın güvenliği tedbirlerinin daha da hassas bir şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, çok katlı binaların yaygınlaşmasıyla yangın önlemlerinin daha da önem kazandığını belirtti.

Dalgıç Yangın Sistemleri Yangın Güvenlik Uzmanı Orhan Doğan, yangınların birçok nedenden dolayı çıkabileceğini ve bu nedenle alınması gereken tedbirlerin önemine değindi. Elektrik tesisatlarının düzenli olarak kontrol edilmesi, otomatik elektrik sigortalarının tercih edilmesi, çocukların çakmak ve kibritten uzak tutulması, mutfak tüplerinin düzenli olarak kontrol edilip contalarının değiştirilmesi, havalandırma menfezlerinin açık tutulması, bacaların yılda bir kez temizlenmesi ve yangın söndürme tüplerinin bulundurulması gibi tedbirlerin önemine dikkat çekti.

Yangın Güvenlik Uzmanı Mutlu Yılmaz, firmanın sahip olduğu deneyimi ve uzmanlığı vurgulayarak, Bursa’nın büyük firmalarına yangın güvenliği konusunda hizmet verdiklerini ifade etti. Yangın Güvenlik Uzmanı Cihan Aydemir ise söndürme sistemlerinin kurulumlarını yaparak projelerin, risk analizlerinin ve hidrolik hesaplarının detaylı bir şekilde planlandığını belirtti. Ayrıca, MÜSİAD Bursa üyelerine de gerektiklerinde hizmet verebileceklerini sözlerine ekledi.

Toplantının sonunda MÜSİAD Bursa Kimya, Metal ve Maden Sektör Kurulu Başkanı Cemalettin Can, konuşmacılara teşekkür ederek hediye takdim etti. Yangın güvenliği konusundaki bu bilgilendirme toplantısı, iş dünyasında yangın risklerini önlemeye yönelik farkındalığın artmasına katkı sağlayacak önemli bir etkinlik oldu.

ETİKETLER: