DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Mustafa Bozbey Bursa’nın geleceğini gündeme getirdi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, seçim sonrası ilk Medya Buluşması’nda sorunları ve çözümleri paylaştı

Mustafa Bozbey Bursa’nın geleceğini gündeme getirdi
A+
A-

TAHA TÜTÜNCÜ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, göreve başladıktan sonraki 1 ayda yaptığı çalışmaları ve devraldığı belediyeyi değerlendirmek için basınla bir araya geldi. Bozbey, yaptığı değerlendirmede, Bursa’yı gülümseten projelere imza atacaklarını ve tüm Bursalıların başkanı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Programa CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve basın mensupları katılım sağladı.

AİLE İÇİ ATAMALAR HAKKINDA AÇIKLAMA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, aile içi atamalar hakkında çıkan iddialara ilişkin yaptığı açıklamada “Halkımızın hassasiyetlerini anlıyoruz. Tam netleşmemiş süreç gündem oldu. Gereğini yaptığımızı bilmenizi istiyoruz. 1 Nisan sabahı gülümseyen bir Bursa’ya uyandık. Bizi bu göreve layık gören tüm vatandaşlarımıza teker teker teşekkür ediyorum. Omuzlarımızdaki bu sorumluluğun farkındayız. Oy veren vermeyen tüm vatandaşlarımızın belediye başkanıyım Sizlerin hızında tekrar söz vermek istiyorum. Asla ayrımcılık yapamacağız. Kapsayıcı bir şekilde ilerleyeceğiz” dedi.

Bozbey konuşmalarının devamında, “Basınımızla her ayın ilk haftası bu buluşmayı düzenleyeceğimizi ve gelişmeleri paylaşacağız. Sizlerle Bursa’yı, Bursa’nın geleceğini, geçtiğimiz ay neler yaptığımızı, gelecek ay neler yapacağımızı paylaşacağız.”

BURSALILARIN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ

İlk olarak mazbata törenimi değerlendirmek istiyorum. İlçe başkanlarımız bir kaç gün içinde mazbatasını almışlardı. Ancak bizim törenimiz bekletiliyor ve hemşehrilerimizle buluşmamız engelleniyordu. Mazbatamızı 9 günlük ramazan bayramı resmî tatili başladığı gün alabildik. Bayram tatili, resmî tatil demeden çalışmaya başladık. Bu zamanı aleyhine kullananlar, tazminatla işten ayrılanlar, tayin çıkaranları biz biliyoruz. Bunların da üstesinden geleceğiz. Biz burada olduğumuz sürece Bursalıların hakkı ve hukukunu yedirtmeyeceğiz.

KAYAPA’DA BULUNAN KATI ATIK TESİSİ PROJESİ DURDURULDU

İlk meclis toplantımızda suya yüzde 25 indirim yaptık. Tüm meclis üyelerine teşekkür ederim. Daha sonra Türkçemize sahip çıkmak için Türkçe tabela kararı aldık. Daha önce bu karar alınmamıştı. Yakın zamanda ise yol kenarında park eden araçlardan ücret alınmayacağının kararını verdik ve geçmiş döneme ait borçlarını da sildik. Kayapa’da bulunan katı atık tesisi kamuoyu tarafından doğru bulunmuyordu. Bu projeye son verdik. Yeni yer arama çalışmalarına başladık.

BÜYÜKŞEHİR’İN GERÇEK BORCU

15 gün içerisinde erişebildiğimiz ölçüde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarını yüzde 60 kadarını öğrendik. Her seferinde ise bizi üzdü. Eski başkan devirden önce borcum 7.1 milyar TL olduğunu belirtmişti. Devir teslim esnasında Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz borcun iştiraklerle beraber borcun 21 milyar TL civarında olduğunu belirtmiştir. Bizim ekibimiz bu kısa sürede yüzde 60-70 arasında borç durumuna ulaştı. Şu ana kadar ulaştığımız borç durumu ise genel toplamı 25 milyar TL civarında borç bulunmaktadır. Sizlere sormak istiyorum. Bu para nereye gitti? Trafik sorunu mu çözüldü? Kentsel dönüşüm mü yapıldı? Nereye gitti bu paralar? Bu parayla neler yapılabilirdi?

Sizlere kısaca söylemek gerekirse, 110 km hafif raylı sistem hattı, 386 adet HRS aracı, 155 km metrobüs hattı, 644 adet toplu ulaşım aracı, 2100 adet kreş, 21 bin adet sosyal konut yapılabilirdi. Bunlar yapılsaydı 3 milyar tl borçlanmamış olacaktı.

TARIM A.Ş.’DE İSRAF VAR

Ayriyeten Tarım A.Ş.’de 5.8 milyon TL + KDV fazladan kiralanan araçlar için ödeniyor. Gerçekten akıl alacak gibi değil arkadaşlar. Tabii ki bu kötü tabloyu siz değerli basın mensupları ile paylaşmamızın sebebi mazeret üretmek değil. Biz yapılan işleri paylaşıp, bundan sonra böyle yanlışlara kamuoyunun duyarlı olmasını sağlanmaktır. Bursalıların hiç kuşkusu olmasın. Aynı seçim zamanında söylediğimiz gibi biz çözümlerle geldik. Tasarruf yapacağız. Yanlış proje yapmayacağız. Taraflarla anlaşıp katılımcı projeler ortaya koyacağız.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ BİZE EMANET

Daha önce yapılan BURSKOOP’ta verilen bursları incelemeye aldık. Ancak gençlerimizi mağdur etmemek üzere bugün bursları ödedik. Bundan sonraki dönemde yasalara uyan ve gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaşacak şekilde bir plan çizeceğiz.

Eski dönemde bazı esnaf odalarıyla yapılan anlaşma ile hiç bir önlem alınmadan dağıtılan yaklaşık 213 milyon TL olan hediye çeklerini de incelemeye aldık. İhtiyaç sahipleri de emin olsun ki bundan sonra hak yerini bulacak. Sosyal belediye anlayışıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım eden bir belediye anlayışı olacak. Esnaflarımız hiç merak etmesin. Paralarını sonuna kadar alacaklar. Onların kefili Mustafa Bozbey’dir. Ancak düşünülmeden dağıtılan halkın parası nereye gitmiş o önemli bizim için. Hak edenlere dağıtılmışsa ne ala. Kriterler bellidir çünkü.

BOZBEY: “ESKİ YÖNETİM ATATÜRK’E DÜŞMAN MIYDI?

Belediyeyi devraldıktan sonra sosyal medya hesaplarımızı incelediğimizde hiç bir hemşehrilerimizin paylaşımlarda Atatürk ve 30 Ağustos yorumu yapmadığını gördük. İncelemeye aldığımızda ise gördük ki Atatürk ve 30 Ağustos kelimeleri kısıtlanmış. Bekliyorduk ama bu kadar da düşmanlık beklemiyorduk. Bir diğer şoku ise 23 Nisan bayramında yaşadık. Depomuza baktığımızda sadece 10 adet Atatürk bayrağı olduğunu gördük. Diğer bayraklardan ise bir sürü vardı. Biz de şehrimizi Atatürk bayrağıyla donattık.

19 MAYIS’TA HÜDAVENDİGAR PARKI’NDAYIZ

Hiç şüpheniz olmasınki dini ve milli bayramlarımız Bursa’mızda coşkuyla kutlanacaktır. Önümüzde olan 19 Mayıs bayramında ise tüm hemşerilerimizi Hüdavendigar parkına bekliyoruz.” dedi.

Bozbey sözlerinin sonunda, “Bursa’yı gülümseten projelere imza atacağız. Gülümseyen bir Bursa için biz buradayız. Elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.