DOLAR
32,4539
EURO
34,6580
ALTIN
2.391,39
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C

Mustafakemalpaşa Belediyesi 5 yılını değerlendirdi

Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediyesi, Ramada Otel’de düzenlediği toplantıda 5 yıllık faaliyetlerini değerlendirdi. Toplantıya, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi 5 yılını değerlendirdi

SUDE FİLİZ / TAHA TÜTÜNCÜ

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 2019 yılında AK Parti’den belediye başkanı seçilen Mehmet Kanar, 31 Mart 2024 seçimlerinde Cumhur ittifakının MHP adayını destekleme kararı sonrası yeniden aday gösterilmedi. Kanar, düzenlediği organizasyonla hem 5 yıllık hizmetlerini anlattı hem de veda etti. Toplantıda konuşan Başkan Kanar, kentin sorunlarını çözmek ve kalkınmasını sağlamak için önemli projelere imza attığını söyledi.

Kanar, yaptığı açıklamada, göreve geldiği ilk günden itibaren kentin sorunlarını tespit ederek çözüm yolları aradığını belirtti. Bu kapsamda, içme suyu ve kanalizasyon altyapısı başta olmak üzere birçok alanda önemli yatırımlar yapıldığını ifade eden Kanar, “Mustafakemalpaşa’nın yüzde 30’u şantiye halinde. İstihdam yaratmak ve yatırımcı çekmek zor. Bu nedenle şehri turizm ve sanayi kenti yapmak için çalışma başlattık. Cumhurbaşkanımızın ve bakanlarımızın desteğiyle çok büyük projeler yaptık” dedi.

Çevreye zarar vermeyen yatırımlar tercih edildi

Kanar, çevreye zarar vermeyen yatırımları tercih ettiklerini vurgulayarak, “Maden ocağı projesini konut alanına dönüştürdük. Şehir planlaması için 400 dönümlük arazi oluşturduk. Mustafakemalpaşa artık turizm ve sanayi kentidir. Bu lafta kalmadı. Şehir için planladığımız tüm projeler lafta kalmadı” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm elzem

Bursa’nın deprem fay hattının bulunduğu fotoğrafı gazetecilerle paylaşan Kanar, Mustafakemalpaşa için kentsel dönüşümün elzem olduğunu vurguladı. İlçenin belirli noktalarında tahlil yapıldığını aktaran Kanar, “Şehrin belirli noktalarında tahlil yaparak, rant olmasın diye uğraşıyoruz. İmara açılarak yatay mimari şekilde Mustafakemalpaşa taşınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.