DOLAR
32,2769
EURO
34,6976
ALTIN
2.409,76
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Mustafakemalpaşa tarımda en bereketli dönemini yaşıyor

142 yıllık Belediye tarihinde ilk Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü kurarak ilke imza atan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ilçenin bereketli topraklarını katm değeri yüksek ürünlerle buluşturdu.

Mustafakemalpaşa tarımda en bereketli dönemini yaşıyor

Üreticiye alternatif ürünler sunmak için oluşturduğu örnek uygulama bahçesi ile 25 farklı Tıbbi Aromatik Bitkiyi üreticiye kazandıran Başkan, 1500 dekar atıl araziye bamya, yaban mersini, kara mürver, lavanta ekimi yaparak, tarımda fark yarattı. Bal ormanı, Arı Borsası, örnek uygulama bahçesi ve ipek böceği ile katma değeri yüksek alternatif ürünler ile tarımı zenginleştiren projeleri hayata geçirdi.

“Tarımda dünya markası Mustafakemalpaşa” hedefi doğrultusunda önemli ve yoğun çalışmalara imza atarak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından 42 projeden aldığı 5.134.568.62 Avro tutarında ki destek ile tarımda aslan payı Mustafakemalpaşa’nın oldu. Alternatif ürünleri üreticiyle buluşturan Başkan Kanar, ürünlerin yanı sıra tam 3200 kişiye proje, destek ve bilgilendirme sağladı.

Tarımın yanı sıra hayvancılıkla uğraşan hemşehrileri için özel proje üreten Başkan Kanar, Koyun Yıkama Makinesi ile Türkiye’ye örnek oldu. Arı Borsası projesiyle Arıcılık sektörüne canlılık getiren Başkan Kanar, ‘’ Arıcılık faaliyetlerini hayata geçirdiğimiz Lütfiye ve Çaltılıbük Bal Ormanlarımız ile tarıma yeni bir soluk getirdik. Mustafakemalpaşa’da tarımsal hizmetler müdürlüğümüz ile üreticimizin her an yanında olduk. Tarım markası Mustafakemalpaşa’da uygulama bahçemiz ile yüzlerce üreticimize alternatif ürünler önererek, tarıma yeni bir soluk kazandırırken, bir çok üretici kadına istihdam sağladık. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzün vermiş olduğu eğitimler sayesinde doğru tarım teknikleriyle üreticimiz zarara uğramadı. Yeşil Bursa’mıza yakışır bir tarımı Mustafakemalpaşa’mıza getirdik. ’ifadelerini kullandı.