DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
25°C

Mustafakemalpaşa’da geri dönüşüm seferberliği

Mustafakemalpaşa’da geri dönüşüm seferberliği

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan aldığı hibe desteğiyle ilçeye mobil atık merkezi ve atık kutuları kazandırdı.

Yeşil ve tertemiz bir gelecek için çalışmalarını sürdüren Mustafakemalpaşa Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan aldığı hibe desteğiyle ilçeye mobil atık merkezi ve atık kutuları kazandırdı.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, hibe desteği kapsamında 10 adet Mobil Atık Getirme Merkezi, 262 adet metal iç mekân kutusu ve 100 adet Polipropilen plastik iç mekân kutusunu teslim aldı.

Mobil Atık Getirme Merkezi’nde toplanan atıklar geri dönüşüm için 5 ayrı kategoride ayrılacak. Vatandaşlar ilçenin en işlek 10 yerine konulması hedeflenen Mobil Atık Getirme Merkezi’ne elektrikli ve elektronik eşyalar, kâğıt, karton, plastik, metal, cam, bitkisel atık yağ ve pil gibi ürünler yerinde ayrıştırılabilecek.

Başkan Kanar, atıkları kaynağında ayrıştırarak çevreye katkı sağlamayı hedeflediklerini belirterek, “Sıfır Atık Projesi kapsamında çalışmalarımızı sürdürürken, ilçemizde atığı doğru şekilde ayrıştırmanın derdindeyiz. Vatandaşlarımız atıklarını kaynağında ayrıştırarak, çevreye katkı sağlamasını hedefliyoruz. Mustafakemalpaşa Belediyesi Ek Hizmet Binası, Mustafakemalpaşa Kültür Merkez Millet Bahçesi gibi hizmet binalarımızda atıkları ayrı toplayabilmek için 262 adet iç mekân kutusu ve 100 adet polipropilen plastik iç mekân kutusu temin edildi. Mustafakemalpaşa’mıza hayırlı olsun. Geleceğimizi korumak, geri dönüşüme katkı sağlamak bizim elimizde.” dedi.