DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Nâzım Hikmet arşivi Edebiyat Müzesi’nde

Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Edebiyat Müzesi,  Nâzım Hikmet arşivini, özel bir sergide sanatseverlerle buluşturuyor. "Kelimelerin insandılar" isimli sergi 13 Mayıs’a kadar izlenimde kalacak. Ni

Giriş: 02.02.2022 12:03
Paylaş
Nâzım Hikmet arşivi Edebiyat Müzesi’nde

Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Edebiyat Müzesi,  Nâzım Hikmet arşivini, özel bir sergide sanatseverlerle buluşturuyor. "Kelimelerin insandılar" isimli sergi 13 Mayıs’a kadar izlenimde kalacak.

Nilüfer Belediyesi’nin Misi (Gümüştepe) Mahallesi’nde hayata geçirdiği Edebiyat Müzesi bugünlerde özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Dünya şairi Nâzım Hikmet’in arşivi, "Kelimelerin insandılar" isimli sergiyle Edebiyat Müzesi’nde ziyarete açıldı. Sergide, Nâzım Hikmet’in Bursa Cezaevi'nde yattığı yıllarda yaptığı, dönemin cezaevi vekil yöneticisi Mehmet Ali Eracar'ın yağlı boya portresinden, yabancı dile çevrilmiş kitaplarına, tıpkıbasım mektuplarından, gittiği şehirlerden attığı kartpostallara kadar birçok envanter bulunuyor.

Sergide ayrıca, oluşturulan şiir duvarında da,  Nâzım Hikmet şiirleri, sevenleriyle buluşuyor.
Çok sayıda sanatsever ve Nâzım Hikmet hayranının ilgisini çeken sergi 13 Mayıs 2022 tarihine kadar, pazartesi günleri hariç, haftanın diğer altı gününde sabah saat 09.00’dan akşam saat 18.00’e kadar izlenime açık kalacak. 

Yorumlar

Haber Arama