DOLAR
32,2077
EURO
35,0507
ALTIN
2.528,18
BIST
10.677,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Nilüfer Belediyesi’nde ücretsiz fide dağıtımı

Nilüfer Belediyesi her yıl sürdürdüğü geleneği devam ettirerek ücretsiz fide dağıtımı gerçekleştirdi.

Nilüfer Belediyesi’nde ücretsiz fide dağıtımı
A+
A-

TAHA TÜTÜNCÜ

Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde gerçekleşen toplantıda “Fide Bizden, Ürün Sizden” sloganıyla fide dağıtımı gerçekleşti. Domates, biber, patlıcan fidelerinden 3 gün boyunca 300 bin adet dağıtılacak. 8-9-10 Mayıs tarihleri boyunca fide dağıtımı Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde gerçekleştirilecek.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir yaptığı konuşmada, “Adaylık sürecinde hep dile getirdim
Toprağına, tohumuna sahip çıkan bir Nilüfer için çalışacağız diye. Nilüfer Belediyesi olarak ata tohumlarını çoğaltmak için deneme üretimleri yapıyoruz. Elde ettiğimiz tohumların bir kısmını kütüphanemizde saklıyoruz kalanı da tohum takas şenliklerinde halkımıza dağıtıyoruz.

TARIMIN GELİŞMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ

Verimli topraklarımızın hızla betonlaştığı ya da sanayiye kurban edildiği bu dönemde, biz tarımın gelişmesi için çaba göstermeye devam edeceğiz. Çiftçimizi bir çok alanda desteklerden, bütün Nilüferliler’itarımla tanıştırmak istiyoruz. İşte bu amaçla bu yıl 5.  kez fide dağıtım kampanyasını gerçekleştiriyoruz.

HERKES TOPRAKLA TEMAS EDECEK

Hepimizin, bahçemizde kendi ellerimizle yetiştirdiğimiz sebzeleri toplayıp soframıza taşıma hayalleri var. İşte biz de o hayallerin bir şekilde gerçek olması, herkesin bir şekilde toprakla temas etmesi için bu projeyi hayata geçirdik.

300 BİN FİDE

Çeşitli türlerden domates, biber ve patlıcan fidelerinin dağıtıldığı kampanyayla bu yıl 300 binin üzerinde fideyi dün dağıtmaya başladık. Dağıtım yarın sona erecek.  Dilerim bir çok Nilüferli ürün yetiştirmenin keyfine varır.” dedi.

Şadi Özdemir sözlerinin sonunda, “Bu kampanyada emek veren herkese, özellikle de dağıtımız bu fideleri üreten çiftçilerimize ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
Diktiğiniz fideler bol ürün versin, bereketli olsun.” ifadelerini kullandı.