DOLAR
32,3596
EURO
34,7347
ALTIN
2.393,18
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Nilüfer’e dev park ve rekreasyon alanı

Nilüfer’e dev park ve rekreasyon alanı
A+
A-

Nilüfer Belediyesi, 29 Ekim Spor Parkı ve Ayvalıdere Kenarı Rekreasyon Alanını hizmete açtı.

ESRA CAN-TAHA TÜTÜNCÜ

Açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 29 Ekim Mahalle Muhtarı İsmail Keskin, Nilüfer Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan 29 Ekim Mahalle Muhtarı İsmail Keskin, mahallede yapılan park ve yürüyüş yolları ile bölgenin daha yaşanabilir bir hale geldiğini belirterek, “Mahallemizde bir hayalimiz kaldı. O da Ayvalıdere’nin ıslah edilmesi. Büyükşehir Belediye Başkanımızla da bu konuyu konuştuk. İnşallah seçimden önce de oranın açılışını yaparız” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise, 29 Ekim Spor Parkı ve Ayvalıdere Kenarı Rekreasyon Alanının Nilüfer’in en büyük parkı olduğunu belirterek, “Burası 29 bin metrekarelik bir alan. Çocuk oyun alanları, oturma, dinlenme, yürüyüş parkurları, açık spor alanları gibi çeşitli kamusal alanlara sahip. Ayrıca yeşil alan olarak da 19 bin 260 metrekarelik bir bölüm düzenlendi. İki kilometrelik bir yürüyüş yolu parkuru, yetmiş adet cep otoparkı, dinlenme alanları, hamak alanları, bisiklet park alanları, egzersiz alanları gibi birçok aktivitenin yer aldığı bir çalışma var. Burada üç çeşit bitki bahçesi de oluşturuldu. Yirmi beş bin çeşit bitki türü kullanıldı ve üç yüz elli ağaç dikildi. Burası, Nilüfer’in en güzel alanlarından biri haline gelecek” dedi.